• Narxis
    https://addons.mozilla.org/hu/firefox/extensions/

Első 3 oldalt átnézheted a legnépszerűbbek között, ott vannak azok amiket használok.

"Mert nem tud mappát nyitni, betallózni a nyitott mappát és ebbe a mappába lementeni jobbklikk->Mentés másként paranccsal egy userJS-t? "

Bizony, ennél sokkal egyszerűbb a Firefox vagy Chrome 1 klikkes telepítése, nem tudom, hogy szoktál-e olyan embereknek segíteni akik max. 1 órát számítógépeznek 1 héten vagy 1 nap, de meglepődnél, hogy milyen alap dolgokat nem tudnak.

"Egy olyan oldalt mutass, ahonnan nem tudok letölteni vele, de a Download Helperrel igen."

Pl. én innen nem tudtam http://www.chipsandcola.hu/

"Konvertálni az Opera is tud, telepítsd fel az ffmpeg-et."

DownloadHelper-nél nem kell semmit telepítenem.

"Chrome-ban nincs Speed Dial, csak utoljára látogatott lapok"

Az ugyanaz, ugyanannyira használható számomra mint az Opera-nál és ha akarod beállíthatod, hogy jegyezze meg a lapokat. Semmilyen lassulást nem tapasztaltam Chrome-nál, Firefox-nál meg nem használom.

"Nem több. Gyorsaságát tovább növelik hiányosságai, mint például a smooth scroll hiánya"

Ugyanúgy a kiegészítőkben van a tudása mint a Firefox-nak. Smooth scroll... remélem ez lesz a legnagyobb hiánya...

"Egyébként ehhez kapcsolódóan lenne három kérdésem:"

Nem, semmi ilyet nem próbáltam, se kedvem hozzá, se időm, hogy buzeráljam a böngészőt, hogy működjön.

"De valahogy ezek az illetők, akiknek a web 90%-a nem működik Operával, mikor oda kerül a sor, hogy leírják az oldalakat, valahogy addigra már nem is 90%, hanem maximum 1-2 oldalt tudnak magukból nagynehezen kiizzadni, az is Pistike gportálos oldala kategória (tehát még véletlenül sem valami állami oldal, vagy nagyobb multi oldala)."

Ennek oka, hogy az internet kurva nagy, nem mondhatjuk, hogy Operaval működik minden oldal(a maszkolás is számít...) vagy azt, hogy rengeteg oldallal nem működik. Tudom, hogy az Opera-nál mindent megtesznek, hogy a nagyobb oldalak fejlesztői opera kompatibilissé tegyenek egy oldalt, de én mint átlag user erre nem várhatok. Szeretném használni az internetet a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb módon.

Nem vagyok anti-Operas, a pár hét alatt amíg használtam sokat változott pozitív irányba a véleményem róla, de olyan dolgok vannak benne amiket abszolút nem használok(mail, torrent) és olyanok hiányoznak amiket napi szinten használok(pl. FastestFox opera változata, LinkExtend, WOT, NoScript). Utóbbi 2 kiegészítő többször mentett meg vírusoktól mint a vírusirtóm.

Chrome számomra ugyanaz mint Firefox, kicsit csiszolniuk kell még a kiegészítőkön, de azt használnám ha elegem lenne Firefox-ból. Firefox fogyatékosságait ismerem és nem tagadom, sokszor lomha, 2. legnépszerűbb böngészőként a rosszfiúk célpontja lett az IE mellett, de akkor se tudok elszakadni tőle, pedig több hétig használtam csak az Operat utána pedig a Chrome-ot.

Egyébként másoknak is ajánlom ezt a progit: http://www.sandboxie.com/

Úgy tudom minden böngészővel működik Windows-on, ingyenes ha csak a böngészőnket akarjuk futtatni benne, van egy másik ami fizetős és sokkal többet tud, ZoneAlarm ForceField, de ez csak IE-t és Firefox-ot támogat.

Ha valamelyiket használjuk a kettő közül akkor nem kell aggódni, hogy lyukas a böngésző.