Ulkesh#57
"Az azért remélem elég nagy dolog hogy egymástól függetlenül szinte az összes nagyobb gyártó tabletet, notebookot, más eszközöket kapásból androiddal mutatott be."
Nincs ebben semmi nagyság.
Egyszerű a dolog, gyártó vagy, összedobsz olcsó alkatrészekből egy tabletet és nincs lehetőséged fejleszteni szoftvert, licencelni meg nem akarsz, mert az növelné az árat, ezért használod ami van, vagyis az egyetlen lehetséges ingyenes platformot az Androidot.
Én inkább arra leszek kíváncsi, hogy ezek mikortól lesznek kaphatók, mert szint mindegyik év végi, vagy jövő évi megjelenést emleget, per pillanat egyik sem termék.
A másik amire kíváncsi vagyok, hogy ez ad e valamilyen lökést az Android fejlesztői kedvnek, mert per pillanat eléggé siralmas az alkalmazások minősége és nem igen tudok olyan programról, amit tableten való használathoz fejlesztettek volna (más felbontás, más méretezés, más kezelés szükséges hozzá, ez már az iPadnál is kiderült, itt sem igazán használhatók semmire az iPhone-os alkalmazások).
Az meg, hogy ennyiféle hardverre rákerül nem tesz jót az Androidnak, csak a fregmentációt gyorsítja fel, ami a platform rövid időn belüli bukását segíti elő (a WinMo és az eddigi Symbian rendszerek is többek között ezért vérzett el). Ha sokféle minőségű hardverre kerül a rendszer akkor a fejlesztők a leggyengébb vasra fognak fejleszteni, mert az az érdekük, hogy minél több felhasználót érjenek el, ezzel viszont azt érjük el, hogy a minőségibb hardvert semmi nem fogja igazából kihasználni. Már most is probléma az Androidnál ez és lehet, hogy a Google is meg fogja húzni az alsó határt a hardvereknél, mint a MS a WP7-nél. Ha ezt megteszi, akkor a jelenleg piacon lévő Android eszközök több mint háromnegyede nem kapja meg a későbbi fejlesztéseket.
Bármit is tesz a Google, rövidesen lesz egy nagy hullámvölgy a platform fejlődésében (vagy azért fordulnak el a vásárlók, mert nem kapják meg azt a minőséget szoftveres oldalon, mint a konkurens termékeknél /iPhoneOS, Bada, WP7, MeeGo/, vagy azért, mert a már megvásárolt eszközük hirtlen elavulttá és tovább nem fejleszthetővé válik), ami után vagy talpraáll, vagy elbukik.
Per pillanat azt mondom, hogy nem az Androidé a jövő (a Bada szerintem fél éven belül ledarálja őket).