• hopp
    #5
    "Az amerikai internetszolgáltatók többnyire nem tudják betartani ígéreteiket, hiszen ajánlataikban olyan maximálisan elérhető - másodpercenkénti több megabites adattal hirdetett - sebességek szerepelnek, amelyeket több tényező leront. Ilyen például a felhasználó számítógépének kapacitása, és az, hogy hányan kapcsolódnak egy házban a hálózathoz."

    Mi köze a felhasználó számítógépe kapacitásának ahhoz, hogy a szolgáltató teljesíti-e az ígért sebességet? Ha veszel egy wakeboardot, de nincs hozzá motorcsónakod, akkor a wakeboard gyártója a hibás, mert nem tudod használni a ladikoddal? Na ne már.

    Nekem a 120megabites UPC-n eddig 14megabyte/sec volt a maximum (15 az elméleti maximum), de ehhez az kell, hogy ne routeren keresztül csatlakozzak a netre, hanem közvetlenül, mert a gagyi 5ezer forintos router nem bír ennyit, hiába van ráírva, hogy 100mbit, valójában nagyjából max 40-50mbittel csorog csak. Az sem mindegy, hogy SATA-s vinyóra töltök vagy az USB-s külsőre, sőt itt már az is bőven beleszól, hogy mennyire fragmentált a lemez, mert ha egyszerre több dolgot tölt az ember, akkor az durván le tudja húzni az összsebességet, mert a vinyónak össze-vissza kell írkálni. USB-s vinyóra routeren keresztül nálam ilyen 2-3megabyte/sec, ami bőven alatta van a garantált sebességnek, de ez nem a szolgáltató hibája, hanem a saját hardverem korlátja. Ha éppen nem elég ez a sebesség, akkor átdugom közvetlenül a modemre a gépet, és a SATA-s vinyóra töltök, és mindjárt felugrik a sebesség bőven a garantált fölé, de többnyire az elméleti maximum közelébe.

    Konklúzió: az amerikaiak hülyék, beleértve az FCC-t is. :D