Műszaki manager szak
  • Petko
    #98
    Fiúk, ennek semmi köze se szakmához, se képzettséghez, csak simán elkezdtétek egymást sértegetni, és pont kiegyenlítetten ugyanolyan stílusban és színvonalban, ez pedig egyik képzettség képviselőihez se méltó viselkedés (legalábbis Bologna előtt nem volt az)

    És másrészről meg teljesen logikátlan is képzésben levő illetve még frissen végzetteket ostorozni, amikor mindkét szakterület diákjai ekvivalens helyzetből indultak a képzés elején frissen érettségizettként, és ugyanazon intézményben esetenként ugyanazoktól az oktatóktól hallgattak. Annyi mindössze a differencia, hogy az egyik jövőjére nézve és érdeklődése miatt a tiszta mérnöki területet és a specializálódást választotta a másik pedig úgy látta érdemesnek ha némi üzleti ismeretekkel vegyítve általános mérnöki ismereteket hallgat hogy általános rálátása legyen a teljes iparvállalati szegmensre.
    Szerintem ezen döntés miatt még senkit se kéne fikázni, mert mindkettő teljesen elfogadható és logikus, és ettől nem lehet A változat képviselője butább B-nél.
    Ha pedig a képzés végén tegyük fel nem megfelelő a kimenet, az csak az oktatás minőségének a hibája lehet, de nem magának a képzésben kezdeti ideákkal odaérkezőnek. Senki sem érdemli meg hogy a szakmájáért fikázzák, feltéve ha azt elfogadható képzési ideáktól vezérelve kezdte el.
    Erre ellentétes példa pl. aki kifejezetten azért megy jogi, politikai vagy gazdasági pályára, hogy papírt szerezzen minél gyorsabban és hatalomra, gyors anyagi haszonra tegyen szert anélkül hogy ici-picit is érdekelné az a tudás amit megkaphat, és a társadalmi közjó érdekében segítségével végezhető feladatok és felelősség.