Műszaki manager szak
  • Petko
    #127
    Szerintem próbáld meg. Ahogy írtam, a BME-n megreformálták a régi osztatlan képzéshez képest és most már szerintem a GTK/ÜTI nem hagyja könnyelműen, hogy a mérnökkarok tönkretegyék az egész képzés színvonalát.
    Amúgy itt van az oldal: mesterek.bme.hu

    A tanterv szerint elég jónak ígérkezik. Sok tárgy az ÜTI képzések (MBA) ból van átvéve. Azt pedig konkrétan tudom, illetve az a véleményem ( mert én épp most visszamentem az MBA-t elvégezni), hogy az Magyarország egyik legnívósabb képzési programja, és itt tényleg magas színvonalon adnak valamit annak, aki tényleg azért jött ide, hogy fejlődjön is. (persze a műveletlen proli, akit csak a papír érdekel, azok itt is csak siránkoznak).

    Minőségbiztosítás azt mint látom most nem kap akkora súlyt mint régen (ugyanis az osztatlan rendszerben volt sok minmen., illetve még volt minőségmenedzsment modul is, ezáltal gyakorlatilag ez volt Mo. legmagasabb szintű minőségmenedzsment végzettsége), de az üzleti tárgyak viszont sokat szélesítenek a látókörödön és perpillanat egy üzleti orientált végzettségnek sokkal nagyobb presztízse van a társadalomban mint egy mezei "mérnök"-nek. De ettől függetlenül nem kell félned, így is lesz elég minőségmenedzsment, és Topár tanár Úr biztosan áll rendelkezésedre, ha a dokori képzés szintjén is akarod művelni.
    Meg ott az opció neked is, hogy az MBA-t végezd el. Az tényleg sokat ér emberileg is, meg egzisztenciálisan is.

    Szóval azt mondom, hogy mindenképp üzleti/menedzsment területen is bővítsd a tudásod, ne tisztán mérnökin. Nagyon sokat fog jelenteni.