• Dj Faustus #13
    "A tavalyi innovációs magyar díjat is egy ilyen cucc nyerte. Most komolyan senki nem tud semmit?"
    A Mobilitás és Multimédia Innovációs TechShow nagydíját nyerte meg tavaly, 2010 februárjában meg az Invitel Innomax díját.

    "Szégyellje magát az SG szerkesztősége, pofátlanul felhoznak egy ilyen hírt és nem hogy ELŐBB, de még csak MEG SE EMLÍTIK azt a céget..."
    Az sg.hu is beszámolt erről:
    "A Mobilitás és Multimédia Innovációs TechShow-n bemutatott csodák találtattak a legérdemesebbeknek a sok közül, melyek közül a Mobilitás és Multimédia Klaszter fejlesztései közül került ki a győztes projekt: ez az iPont 3 dimenziós tévéje lett, mely speciális szemüveg nélkül is kifejti hatását. A fődíjjal egy 10 millió forintos szolgáltatáscsomag is jár."
    Forrás: sg.hu - Találmányok és az üzleti világ találkozása, 2009. december 9.

    "És nem is a TV technika a lényeg, ez a cég nem gyárt tévéket "
    A magyar cég teljes rendszert gyárt:
    "Tervezéstől az installáción keresztül, új 3D anyagok előállításáig, vagy akár a meglévő anyagok 3D átalakításáig komplex szolgáltatást biztosítunk, amely adott esetben az üzemeltetést is tartalmazza."
    Forrás: iPONT - 3D STUDIO

    Illetve:
    "Az iPONT különösen büszke arra, hogy a német partnere által gyártott 3D készülékre a maximális megjelenést, tartalmat tudja kihozni, amellyel a nézők úgy érzik, hogy a készülékből kirepülő virtuális dobozok eltalálják őket."
    Forrás: mmklaszter - 3D televízió nyerte az Innovációs TechShow Nagydíjat

    "ugyanaz a technika, mint itt mutattak (legalábbis ahogy értettem)"
    Nem teljesen. A cikkben ugyanis az alábbi szerepel:
    "Mindez azt jelenti, hogy már a 3D-s filmek készítésekor tudniuk kell az alkotóknak, hogy a kész művet mekkora teremben és kijelzőn látják majd a nézők. Ellenkező esetben az átkonvertálás rendkívül bonyolult és drága folyamat.

    Ezen a problémán segítene az osztrák professzor és csapata. Egy olyan sztereokonvertáló programot fejlesztettek ki, amely képes szimulálni a tárgyaknak a kameráktól való távolságát."


    Tehát a lényeg: az osztrák cég egy olyan szoftvert készített, amely például a mozivászonra optimalizált 3D-s filmet át tudja konvertálni autosztereokópikus kijelzőkre (tehát különleges szemüveg nélkül nézhető 3D-s kijelzőkre).