• Balumann
    #45
    Nemtudom miért szidjátok ennyire a netbookokat, én egy EEEPC 900HA -t vettem, még 65ezerért (már 59000 -ért lehet venni). 1,6 Ghz proci, 1 giga ram ,160 gigás vinyó, 3-4 óra üzemidő aksiról. Nagyon sok kisgépigényű játékot találtam, amik jól el mennek rajta, és el lehet velük szórakozni ha éppen nem itthon vagyok (játszani amúgyis itthon hdtv-vel, 5.1 hangal, meg az irányítóimmal szeretek :-) ). Programok közül is szinte minden lényegesebb megy általános felhasználásra. Office 2007 (gyorsan indul és tökéletesen használható), programozáshoz CodeBlocks, Visualstudio, webkészítéshez Dreamweaver CS4 (nem lassú), teliraktam mindenféle pdf és doc könyvekkel (pdf-ekben és több között Foxit olvasójával nagyon jól lehet navigálni, és abban pl. teljes képernyőn is lehet nagyítani, és jó az autogörgetője is, nagyon jól lehet rajta olvasni is így azokat is). Nameg teliraktam minden féle hasznos cuccal, térképszoftverek, meg így minden.

    Multimédiával sincs abszolut gond, a 720p -s HD filmeket is lejátsza élvezhetően.
    Van monitor kimenete is, így rá lehet kötni monitorra vagy projectorra.

    A DVD olvasót hiányolom belőle, az azért nem foglalt volna olyan sokat szerintem, mindenesetre 4ezerért már lehet kapni IDE/SATA USB adaptert, így ha szükség van rá akkor nem drága hozzá csatlakoztatni egyet ^^

    A kis gombok eleinte nehézkesek voltak, de mostmár folyékonyan írok azon is (időnként programozásnál nyúlok mellé amikor ; jelet kell írni).

    WinXP -vel és Ubuntu 9.10 -el használom, Windowst csak hibernálom mindig, így 15 másodperc után már használni is tudom bekapcsolás után, és abszolut stabil. Ubuntuval lementettem a partícióját is, úgy hogy jól be van állítva, így egyszerűen (bár hosszú ideig csinálja) vissza tudom állítani gyorsan ha netán belassulna vagy vírust kapnék. (ezt mindenkinek tudom javasolni akinek netbookja van, ubuntu liveben is működik pendriveról :P).

    Összességében én sokat használom suliban (rendszergazda szakon vagyok), szinte mindent ezen a gépen csináltam eddig, zh-kat is többször írtam ezen (programozás, webszerkesztés), nagyon meg vagyok elégedve vele. A legnagyobb előnye persze a kis mérete, és az 1,25 KG -os súlya.

    Macbook biztos hogy jobb, de drágább is, szerintem multimédiában van csak jelentősebb előnye (azoknak érheti meg maximum többet kiadni). De már készülök hogy megpróbáljak föltenni egy osx -et az eee pc-mre.