• Gerygrey
    A memóriakártyás (AVCHD/H.264 tömörítést használó) kamerák videóinak szaggatásmentes lejátszása még asztali gépen is necces tud lenni 2, vagy kevesebb magos proci használata esetén. Egy táskaméretű eszköz esetén nem reális elvárás.

A powerpoint gépigényét nem tudom, de én Photoshoppal dolgoztam már netbookon, és az tűrhető sebességgel működik (inkább a képernyőfelbontás a szűk keresztmetszet) Ha mondjuk sajtófotósként dolgoznék egy internetes hírportálnál, és az lenne a cél hogy egy eseményen készült fotót azonnal megvágva/korrigálva be tudjak illeszteni a cikkbe, valószínűleg meg tudnám oldani egy netbookkal, és jó dolog lehet hogy nem kell haza vagy a szerkesztőségbe rohanni, vagy egy 3 kilós vasat cipelni egész nap.

És biztos hogy idővel erősödnek majd a netbookok is, ahhoz képest hogy pár éve még súlyos százezreket kellett fizetni a mostani netbookoknál lényegesen gyengébb subnotebookokért, idővel biztos ezeket is megmosolyogjuk majd, ha jönnek a 4 magos, 10 órát bíró 30 dekás gépek.