• djhambi
  #103
  "De mégjobban utálom ha szimpátia alapján csinálnak valakiből "művészt"."

  A művészet ötödik kritériuma. Az alkotás legyen időtálló, az, aki csak szimpátia alapján művész most, az 50 év múlva a feledés homályába vész.

  "Vagy, hogy valaki attól legyen több, hogy mennyi és milyen ismerősei vannak az iwiwen vagy, hogy egyáltalán fennt van e."

  Akkor lesz több, ha az emberek elhiszik, hogy ettől lesz több. Különben nem lenne több. Ez az emberek hibája, nem azé, akinek fenn vannak iwiw-en azok az ismersök.

  "Azt se szeretem ha valakit a helyesírása alapján próbálnak megítélni lehet az attól még nálad vgagy nálam ezerszer különb, hogy nem ír helyesen vagy esetleg nem komminikál olyan sikeresen."

  Egyetértek, csak a helyesírása lapján megítélni az illetőt olyan, mint csak a bőrszíne vagy csak a vallása vagy csak a kémia érettségije alapján megítélni. Viszont Vörösmartyt idézve: "Szólj, s ki vagy, megmondom. [...] Nékem üres fecsegőt fest az üres fecsegés."

  "sikeresen el tudják játszani, hogy ők milyen fasza emberek és ennek úgy gondolom alapfeltétele a kommunikáció és a jó szinészi képesség"

  Pontosan ezért kell utánanézni ezeknek az embereknek, szkeptikusan állni a szövegükhöz, keresni a csalást, ferdítést, manipulációt. Érvekkel, tényekkel cáfolni próbálni. (Nem falszifikálható állításoknak alapból nem hinni.)

  "Te a munkában és a teljesítményben hiszel inkább én meg abban, hogy sajnos nem vagyunk egyenlőek és vannak kivételes képességű és értékű emberek és nem pont a fórumba való beirkálásuk alapján fogod meglátni, hogy melyik ilyen ember."

  Sajnos a mai világ olyan, hogy minnél becsületesebb az ember, annál több munkát kell befektetnie a magasabb életszínvonalba. Ez a világ és a becsületes emberek baja. Az emberek sokféle tulajdonságból épülnek fel. A fórumhozzászólásból csak azokra a tulajdonságokra lehet következtetni, amiket a hozzászólások elárulnak. A matematikai képességek leméréséhez matek feladatsort kell adni, a sportteljesítméynhez sportgyakorlatokat, de vannak intelligencia tesztek is, a művészi jártasságot a művekben lehet lemérni, persze a művészi jártasság több részből is áll, alapvető képességekből és tanult elemekből. Ezt a kettőt csak együtt lehet mérni. Hiába lenne valaki jó matematikai adottságú, ha sosem járt iskolába és nem ismeri a számokat, sosem lesz matematikus. A fórumhozzászólások alapján lehet mérni valakinek az intelligenciáját, tájékozottságát, igényességét, világnézetét, kommunikációs képességét, önbizalmát és még egyéb tulajdonságait, hozzászólástól függően. De persze a bőrszínét, érzelmi intelligenciáját vagy a spotteljesítményét nem.