• djhambi
    #100
    "Akárhogy csűröd csavarod engem nem tudsz meggyőzni. Szerintem feleslegesen koptatod itt az újadat barátom."

    Pont erről beszéltem. Az ember úgy elaljasult, hogy racionális érvekkel nem lehet meggyőzni, mert amikor már meggyőzettetnék, akkor bekapcsol a beképzeltségi szubrutin, és érzelmi alapon tagad minden mást, mint ami önmaga. Ezt lehetne kóros nagyképűségnek, vakhitnek nevezni, sőt ezt a tulajdonsgot kihasználva a politikusok emberek millióit képesek marionett-bábu módjára ráncigálni kedvük szerint. Mert a racionális érveknél fontosabb az érzelmi hatás. A materializmus a múlté, szépen felépítünk magunknak egy hitt világot, egy álomvilágot, csak aztán csodálkozunk azon, hogy semmi sem úgy működik, ahogy kellene. És minden szar. És ez pontosan ezen ledolgozandó hibás jellemvonásokra vezethetők vissza. És ez nem arról szól, hogy te mit hiszel, és akkor győzöl, ha nem lehet téged meggyőzni. Te ott vesztettél, hogy ilyen lettél, ilyenné tetted magad, és vesztes maradsz, amíg nem változtatsz ezen. Csak egyet sajnálok: te is magyar vagy, itt élsz, a közvetlen környezetemben, és jogod van befolyásolni az életemet. (Nem konkrétan te, hanem te és a hozzád hasonlók.)

    "Énekelgessél hidd azt, hogy összeszerkesztettél egy két számot meg öszedobtál egy két verset aztán te rohadt nagy művész vagy ünnepeltesd magad engem ez nemigazán érdekel innentől hogy elmondtam a véleményem."

    Ja, egyébként azt is rühellem, hogy végig olyan dolgot állítasz, ami pont fordítva van. És azzal akarod érvényre juttatni állításodat, hogy sokszor kimondod. Sajnos a közvéleményt lehet formáni, és a lyukas hasba belemagyarázás szintn ezen undormányos politikusok közkedvelt eszköze, de az igazságot nem lehet ezzel megváltoztatni. És aki természettudományos gondokodású, szkeptikus, az nem hagyja befolyásolni magát mások állításaival, az az igazságot saját maga keresi, próbálja megimerni. Ezek az emberek nem tudnak bedőlni a magadfajta jogászpolitiksok félremagyarázásainak. Sajnos a természettudományos gondolkodámód, a társadalmi betegség egyetlen ellenszere csökkenőben van, egyre kevesebben képviselik, a középiskolai képzések színvonala csökken. Szakítunk a valóság megismerésével, a materializmussal, teletöltjük a helyét a hit drogaival: szép, amit látsz, de nem a valóság. Persze hit alatt nem (csak) a vallásokat értem, nem (csak) az ezotériát, asztrológiát, de a politikai hitegetést, az összeesküvés-elméletek figyelemfelkeltését, a greenpeace önpusztító (értsd: irracionális, kártékony) világmegváltási akarását, és ide jön az irracionális önhit, vakhit is. Elsőként magunkkal szemben legyünk szkeptikusok! (És ezért nem állítottam sohasem, hogy művész vagyok. Csak azt, hogy műkedvelő. De te ezt állítottad magadról, és egy művedet sem mutattad meg, ami pontosan megmutatja, hogy ki mond kiről mit, és kinek van mégis igaza.)

    (Ha valaki felkeres privátban, szívesen oltogatom kicsit a Greenpeace beképzelt, de tudatlanságból kártékony műveleteit.)