• Magiszter
    Nekem a netbook-okkal egy bajom van: Drágák.
    Én egy 10-12 hüvelykes monitort akarok rá, mert azt már látom is. Valamint 1366x768-as felbontást hogy ne keljen a startmenüt is görgőzni. Az 1024x600-as felbontás egy rémálom. Viszont mivel ilyen nagyratörő igényeim vannak (NET book, de élvezhetetlen a net rajta ilyen kis felbontással), ezért az ami ideális nekem már 100 ezer magasságában van. 1 éve vettem 160-ért C2D ATI HD-s 2GbMemós NOTEbook-ot, azóta is azt használom mindennap, de mivel 3 kiló ezért a cipelése körülményes. Azonban egyre többszőr lenne szükségem egy könnyű (max 1-1,5 kiló), számítógépre amire azért kifér egy 1024x768-as alkalmazás. Hát még ha filmet is akarok nézni, suttyomban a buszon hazafele. Viszont legyen akkora hogy csak bedobom a táskámba 2 akta közé és elfér kényelmesen (A4-es méret környéke).

Azonban amíg ezt Atom vs GMA változatban 120 környékén veszem meg. Addig 40-el többért C2D vs ATI-t kapok. Igaz cserébe +2Kg-ot is rádobnak. Ha ezt 60-80 körül oldanák meg akkor mondanám azt, hogy megéri a teljesítménybeli visszaugrást cserébe a kis méretért és könnyű súlyért.