Nos .. nekem van egy ASUS 1005HA-BLK75X netbookom, 10 colos. Most hadd ne írjak full specifikációt, de 1,27 kg úgy, hogy ennek majdnem fele az akksi, amivel normális használat mellett 8 órán keresztül tudom egy töltéssel használni, ha csak jegyzetelésre használom egyetemen, akkor 10,5-11 óra sem ritka.
Egyrészt: Van VGA kimenetem, tehát ha prezentációt tartok projektor csatlakoztatása nem probléma. Az asztali gépemet gyakorlatilag alig használom - pedig nagyon izmos -, egyre többet csinálom azt hogy egyszerűen rádugom a VGA-ra a 19" WS monitoromat.
Másrészt: 1024x600 felbontás ennél a készüléknél nem probléma, képzeld, Sims 3-nál vettem észre először, hogy 1024x768-as felbontásnál kisebbet nem támogató progik esetében, simán görgethető a kép, és ez nem a program sajátja, ez a netbook sajátja.
Viszont abban igazat adok, hogy a legoptimálisabb megoldás egy olcsó, 2 magos, 12 colos, DVD írót tartalmazó notebook lenne!
Ha lenne a netbookom összes funkcióját tudó, 12 colos, 2 magos atom procis, legalább GMA 4xxx-es, DVD írós "subnotebook" én azonnal lecsapnék rá, de továbbra is külső monitort használnék otthon, illetve 1080p mozikat nézni, videót kódolni, és egyéb ilyenekre továbbra is az asztali gépet használnám.
Ha egy asztali PC-t teljes egészében kiváltó, 12 colos hordozható gépet akarsz max 100 ezer forintért, akkor arra csak annyit tudok mondani hogy szép álmokat.