• Magiszter
    #10
    Anno kimondottan egy 15"-os notit akartam venni, mert behalt az asztali gépem és gondoltam akkor új asztali helyett veszek egy hely és energiatakarékos notebook-ot amin azért tudok játszani, filmezni, meg írni. Erre pedig tökéletes a 15". Mostanság merült fel az igény egy kisebb hordozható alternatívára.

    socheater: Mint olvashattad nálam sok elvárásnak kell teljesülnie ahhoz hogy használható mobil eszközként tekintsek a netbookokra. Ilyenek:
    - HD (1080p) videó lejátszás, mivel aktívan kamerázok, jó dolog lenne még terepen visszanézni a felvételeket egy 11-12"-os kijelzőn.
    - 11-12"-os kijelző, mert az a bolhafing amit egyesekre ráraktak csak bántja a szemem.
    - 1366x768-as felbontás, mert az 1024x600 már a második világháborúban is kevés volt. Nem akarom a számológépet is görgőzni használat közben.
    - Maximum A4-es méret és 1kiló környéki súly. Hiszen azt csak bevágom két akta közé és viszem-hozom.
    - 80 ezer forint környéki ár. Mert 100+ -ért már nem éri meg. Akkor már vesz az ember egy notebook-ot amin még Photoshop-olhat, videót kódolhat és 3D-t renderelhet is ha akar.

    Tudom hogy így az elkövetkezendő 10 évben nem fogok semmit venni, de majd ha a főnökeim is belátják hogy nekem kell egy ilyen, akkor vesznek. Jelenleg ezen lobbizok :D