• FefeeX
    Kicsit sok előítéleted van szerintem, és csak saját szemszögből próbálod meg vizsgálni a dolgokat.
    Tény:
    - a windows-os driverek is elég gyakran sz@rok. Előfordul ez a legújabb grafikus kártyáknál például (nem véletlen, hogy nincs tökéletes driver fél éven belül az új VGA-khoz), valamint a régebbieknél is (azért anno a 9800Pro-mmal, ami sokáig a VGA-k királya volt is nagyon sokat szívtam, mert az X850+ időszakban már elég szutyok volt a támogatottsága, hibás driverek jöttek ki, stb); és akkor a SoundBlaster hangkártyákat már ne is említsem. Audigy-m van, első kiadás, aranyozott. Azzal is szívtam eleget. Pedig egyszer az is prémium kategória volt. De egy idő után inkább feltettem a polcra, és használom az integrált Realtek szutykot, azzal kevesebb a probléma. Logitech dinovo driverek... Szintén voltak furcsaságok és még messze nincs vége a dolgoknak, tudnék mesélni.

- Linux-nak megvan a maga felhasználói köre. Anyámnak pl nagyon jó lenne szerintem, mert nem akar belenyúlni semmibe, sokkal biztonságosabb, gyorsabb, stbstb. Viszont amint valami gáz van, nem elég hozzá egy valamicskét hozzáértő ember, nem elég guglizni egy kicsit. Egy idő után a do-it-yourself, ahogy mondtam, igen fárasztó, nincs kedve hozzá az embernek. Ezért használok W7-et amit egész jól eltaláltak szerintem. Az, hogy nem tudod a gépedet használni, egyértelműen a linux hibája, nem a hardveré, amennyiben más oprendszer alatt meg tudod. Miért vegyél drágábban g-force-ot, ami teljesítményben elmarad, többet fogyaszt, stb stb. (ez nem mindegyikre és minden érára vonatkozik nyilván, de azt mondani, hogy válts nvidiára, mert azzal jobban megy a linux...)

Konzol lemaradva... Hát tudod... A csúcskonfigokhoz képest, hardver-ügyileg valóban... Aztán megnézed ugyanazt a játékot rajt, és megnézed PC-n... Idén jöttek már ki valóban olyan játékok, amik jobban néznek ki pc-n, csúcskonfigon (ami 4-6szor többe kerül, mint maga a konzol). Mert ugye megint az áll fenn, mint a Maceknél. Kevesebb hardverre könnyebb az optimalizálás. Nem lemaradva van az, egyszerűen nem nagyon kell jobb ugyanahhoz a minőséghez, csak jobb optimalizáció. A stratégia és RPG... Hát, tudod, egyre több RTS fut konzolon. Nem ez a baj. Hanem az irányítás. Mint az RPG-nél is. Nincs billentyűzet, ami egy jobb RPG-hez hotkeyekkel mindennel azért szükséges. Nincs egér, ami egy RTS-ben a gyors reakcióhoz nélkülözhetetlen. Játszani lehet rajt, casual szinten főleg, ott az emberek szerintem meg sem érzik a különbséget (FPS szintén ilyen kategória); komolyabban nem lehet rajt ilyet művelni. Ez megint tény. Nade, ha stratégiázom, akkor nem is fél vagy 1 órám van játszani... Mert ahhoz annyi nem elég. Akkor már kivárom a töltést, esetleg megoldok 1-2 problémát is. Magasabb szinten ez az ára a dolognak. Nálam a konzol nem helyettesítő, sokkal inkább kiegészítő eszköz. Amire kell, arra pedig tökéletes.

(X360 GPU-ja egyébként a HD2900XT chipjére épül; a jelenlegi csúcsGPUhoz képest valóban 3 évvel le van maradva, node kérem, hány ember engedhet meg 5970es VGA-t? 150 ezerért, amiből 4db Xbox 360-at tud vásárolni, amivel végső soron szinte ugyanúgy tud szinte ugyanazokat játszani... Ráadásul ahhoz kell egy processzor, ami kihajtja. Az még egy százas... Ház, táp, hűtés, jó lap...