FefeeX#52
Szerintem kicsit túlzásba viszed a linux imádatot. Én voltam szervizes, tanultam infot, 12éves korom óta magam rakom össze a gépeim stbstb. Amíg fiatalabb voltam, sokkal több időm volt. Akkoriban tényleg gyakran cserélgettem alkatrészeket, OS-eket, próbálgattam mindent. Az Ubuntu fejlődését pár évvel ezelőttig szinte párhuzamosan követtem.
Azonban a linuxok nagyon sokáig nem tudták normálisan lekezelni az ATI VGA-kat. Egy mezei felhasználó már itt kicsűrte volna a kedvenc linuxod a kukába, de én folytattam. Annak ellenére, hogy a sok, általában elég paraszt linuxb*zi lenézően a gugliba irányít a segítség helyett. Lassan megtanultam a programozási nyelv egy részét, hogy be tudjam állítani az általam használni kívánt dolgok egy részét. De tökéletes sosem lett. Játékhoz meg aztán főleg. Windows alapú játékokhoz használható, csak teli leszel joggosultsági problémákkal, amiket megint nem 5 perc megoldani, főleg ha nem láttál még olyat, mert megszoktad, hogy minden működik. Kb 3szor álltam neki az Ubuntunak, akinek nincsenek nagy igényei, azok számára valóban jobb, mint egy Windows. Az OSX megint más kategória. Ebben abszolúte semmi nem változtatható, viszont amire kiadják, azon 100%-osan működik. Értsd: nem kell driverekkel sz*rakodni, amit a legjobban utálok, és mind windows, mind linuxos probléma, ráadásul ha linuxban szívás van, akkor az már rohadtul nagy szívás.
Ezért is vettem konzolt pl a játékra. Hogy ne kelljen órákig telepíteni, jajj, nem fut ezért meg azért, stb. Beteszed a lemezt és játszol. Sokáig melózom, utána van más dolgom is, ne kelljen már oprendszert javítgatnom abban az 1-2 órában is, amiben játszhatok.
A másik vicc a MAC-ek képének gyalázása... Emberünk még nem hallott a színhűségről, mikor a MAC-es IPS paneleket a gagyi TN-esekhez hasonlítja.