• Faby
    #20
    Sem a film Oscar díjazását, sem a film ajnározását nem értem. Láttam a filmet moziban, nagyon nem érte meg a jegy árát. Nekem nem jött be egyáltalán a film, lassú, értelmetlen konfliktusok halmaza. Semmit nem tesz hozzá az sem, hogy női a rendező, nincs benne semmi női nézőpont, semmi nem különbözteti meg egy férfi által rendezett háborús illetve háborús övezetben játszódó tucat mozitól.

    Azt a véleményt a készítők részéről, hogy a film azért nem lett sikeres, mert sokan letöltötték, már kiröhögni sem tudom (ráadásul, ha valóban anyagilag sikeres, tehát több bevételt hozott, mint amennyibe került, akkor ez jónagy öngól. Ja, hogy nem giga mega bevételi rekord? Na és?), számtalanszor bebizonyították már filmek, zenék stb kapcsán, a letöltéseknek nincs ekkora hatása. Ha valami jó (legyen az film, zene, sorozat stb) akkor az látszik a sikerekben is, ha valami pocsék, nem éri meg a jegy/dvd árát, akkor annak híre megy, és azért nem hoz bevételt, nem azért mert ennyien vagy annyian letöltötték.

    Köztünk szólva, én a Becstelen Brigantik iránti lelkesedést sem értettem, Christoph Waltz ugyan jó volt benne, talán megérdemelte az Oscart is, de maga a film, hát... elég nagy katyvasz. Szerintem. Pedig Tarantino eddigi munkái tetszettek, de ez nem.