• Ulkesh
  #30
  "Már leírtam párszor: nekem nem kell 16 giga."

  Én meg leírtam, hogy a kutyát nem érdekli, hogy neked mi kell.
  A két készülék árát hasonlítgatod úgy, hogy a Desire gyári kiszerelésében lévő memóriakártya mérete 4-ede az 3GS legkisebb típusának is. A legtöbb ember használja is a megvásárolt készülékét és a zenék, adatok szépen fogyasztják a tárterületet.
  Az, hogy Androidra nincsennek normális alkalmazások, csak ZX Spectrum szintű pár megás prüttyögő vackok, és még azokat sem lehet a kártyára telepíteni, attól még másra kellhet az a hely. (Nálam spec a magammal hurcolt doksik mérete önmagában több mint 8 GB.)

  "Ha HD videót akarok nézni, akkor az asztali gépen betöltöm"

  Ebben az esetben nem HD videóra gondoltam (mégha a kodek azonos is) :D

  "Unalmas percekben egy vicces videó pixelesen is vicces."

  Mivel más nincs, mert a Desire-re nincs normális szoftver, ami a Divx-et lejátszaná (érdekes, hogy ugyanaz az yxflash player, ami 3GS-en, elvileg gyengébb hardveren még az mkv-t is lejátssza, Desire-n még egy sima netről letöltött sorozatepizódot sem tud lejátszani rendesen.

  "Lehet, de ha nekem mobilnet nem kell, a telefonálási szokásaimhoz pedig a meglévő vodás előfizum a legmegfelelőbb (társkártyás előfizetés, ingyen hívom a legfontosabb embereket) akkor én hiába kapok akárhány gigás netcsomagot, ha beszédre az eddigi 0 helyett 30+ forintot fizetek percenként."

  Én mondjuk flottás előfizetéssl jöttem át a T-hez, de a havi 200 perc nekem elég szokott lenni indított hívásokra.

  "Végülis a Desirében is csak egy fos amoled van, tűrhetetlen! :)"

  Tabletekről volt szó. Megnézném egy 10"-os AMLOED kijelzős tablet árát, mikor csak a kijelző több lenne, mint az iPad ára :D :D
  Mellesleg visszasírom a 3GS kijelzőjét, mert szabad téren napsütésben semmit nem látni a Desire képernyőjéből még árnyékolgatással sem.
  (Régen káromkodtam annyit mint mikor 1 hete a Desire-vel túráztam (Tracking) és szinte vakon kellett nyomkodni a kijelzőt, mert a napon semmit nem láttam (a telefonom kedvéért meg nem nőtt fa az adott környéken :D)

  "Én vettem már appot, közvetlenül a fejlesztőtől. Paypal-en lebonyolítottuk a tranzakciót, elküldte e-mailben az APK-t."

  Igen, csak az a gond, hogy a fizetős alkalmazások alig 1-2%-át tudod így megvenni. A többit meg vagy warezolod, vagy megtöröd a készüléket és a MarketEnabler-rel felvértezve veszed meg.

  " iTunes store sem volt mindig Magyarországon."

  Az iPhone hivatalos megjelenésének pillanatától van App Store itthon.
  A HTC meg tudtommal szintén hivatalosan forgalmazza a Desire-t és a szolgáltatók sem szürkeimportból szerzik be az Androidos készülékeket, szóval ez nagyon mellément.

  "Sőt, az iPhone már "ultimate device" volt a macfanok szemében akkor is, amikor még egyáltalán nem is lehetett appokat telepíteni rá."

  Az amerikai piacrakerülés után 3 hónappal már voltak rá alkalmazások, gondolom neked nem mond semmit az Installer név :D
  No az akkori iPhone alkalmazások áltak olyan szinten, mint a mostani Android appok.

  "Az Android még viszonylag új szereplő a piacon"

  Kemény 1 évvel fiatalabb, mint az iPhone és ha azt vesszük, hogy 1 évig nem volt hivatalos SDK, akkor egyidősek.

  Az már csak apróság, hogy 1 évvel hamarabb kezdték fejleszteni a rendszert, mint az iPhone-ét és pillanatnyilag 5-6 gyártó 10-15 modellje van piacon ezzel a rendszerrel, pont fordítottnak kellene lenni a minőségnek, de sajna az java-s megoldások nem tesznek jót a gyors natív alkalmazásokkal való szembeállításnak.

  "Az eladási adatok az égvilágon semmit nem jelentenek. Ez olyan, mint ha a tévéműsorokat a nézettség szerint próbálnánk minőségi sorrendbe rakni."

  A kettőnek nem sok köze van egymáshoz, hacsak az nem, hogyha kicsi a nézettség, akkor az adott műsorból nem készítenek többet.
  Tudod az eladott mennyiség után vannak olyan apró jelentéktelen dolgok, amiket úgy hívnak, hogy bevétel, meg nyereség, ha ezek nincsenek, akkor nincs fejlesztés és nincs további gyártás sem. Ha nem hiszed akkor nézd meg mi lett a Palm-mal (pedig a WebOS mérföldekkel fejlettebb rendszer, mint az Android)….