• Ulkesh
  #27
  "Itthon T-nél a legolcsóbb Ikon díjcsomaggal a 16 gigás iPhone 3GS pont 120K Forint egy év hűséggel, ennyiért pont kapsz egy új, kártyafüggetlen Desire-t, hűségszerződés nélkül…"

  Azért számolj hozzá még 30 rugót, ha legalább fele olyan gyors Class6-os 16 GB-os kártyát veszel hozzá, mint amilyen flash memóriát alapból a 3GS-el megkapsz (a gyári 4 GB-os kártya nem sok mindenre elég, ráadásul Class2-es tetű lassú vacak).

  Pluszban a kártyafüggetlen Desire-hez vehetsz egy előfizetést is, ami ha ki is használod a készülék tudását akkor nagyjából egy Ikon200 csomag tudását kell tükröznie. Bármelyik szolgáltatót is favorizálod, 5000 alatt nem fogod a havidíjat megúszni ha csak a publikus csomagokból válogathatsz. (A csak Wifin használom duma nem igazán életképes, mert az Android alapból feltételezi, hogy mindig van elérhető netkapcsolata, folyamatosan frissülnek a widgetek és az alkalmazások is.)

  "Miért kellene lemondanom róla, láttad (próbáltad) te már a Desire touchscreen-jét?"

  Lassan egy hónapja használom. Mivel lényegesen kisebb felbontású az érzékelőrácsa, így sajnos nagyon sok a különbség a 3GS-hez képest. Ezt akkor szembetűnő, ha egy weboldalon el kellene találnod egy linket anélkül, hogy ránagyítanál a területre.

  "Ráadásul kifelejtetted a személyreszabhatóságot, nekem az iPhone-ból ez hiányzik a legjobban"

  iPhone-ból annak hiányzik ez, aki nem ért hozzá, vagy lusta volt egy kicsit utánaolvasni. Akár ugyanilyen widgetes Sense felület is megoldható rá. Más kérdés, hogy teljesen felesleges divatos marhaság.
  A Widgetek nem közölnek túl sok információt, a lényegi tartalomhoz amúgy is el kell indítani a fő alkalmazást is, akkor meg minek?
  Ezzel csak annyit ér el az ember, hogy az alkalmazások indításához még egy rétegen keresztül jut csak el (Lock Screen - Desktop - Applikációk).
  Jól néznek ki a widgetek, meg a csillogó-villogó-villámló időjárás bemutató, de érdemi haszna nem sok van.

  "A Desire is úgy nyitja meg az embeddelt Youtube-videót, hogy kattintásra betöltődik a Youtube app, és azzal játssza le full screenben, gondolom ezt az iPhone is tudja, ami így bőven jó. "

  Azzal a különbséggel, hogy a Desire csak a flash tartalmat játssza le, az iPhone meg csak a H.264-est.
  Ez elég fontos különbség, mert valamiért ugyanaz a videó 3GS-en nem annyira pixeles, másrészt a flash plugin gyerekbetegségei miatt már többször belebotlottam olyan videóba, amit a 3GS röhögve megnyitott, a Desire meg nem (persze ez fordítva is előfordul, de egyre kevesebbszer, hála a videómegosztók H.264-re való átállásának, no meg talán Androidon is javulni fog ez a 10.1-es Flash player megjelenése után).

  "Na látod, pont erről van szó. Én ugyanis előtte is vodafone-os voltam, kijött a Desire, és továbbra is Vodafone-os vagyok."

  Milyen előfizetéssel? A Voda adatcsomagjai és publikus tarifái nem igazán kedvezőbbek az Ikon csomagoknál.


  "Egy nem végleges rendszerről beszélünk, amiben még vannak kijavításra váró hibák. "

  A legnagyobb hiba, hogy a Flash mint olyan nem alkalmas mobil eszközökön való használatra. Lehet ezzel szembemenni, de csak problémákat fog okozni annak aki használja. Attól, hogy egy oldal megjelenik még nem lesz jó, mert lassú és nem érintőképernyőre van kitalálva. Ugyanúgy nem tudod használni, mintha nem is lenne.
  Pl. próbálj a Pannon kezdőoldalán a menükből választani, ha nem sikerül, akkor kapcsold ki a flash-t és próbáld újra :D