• kvp
    #18
    "Ember, Te megint csinalod a szokasos hulyesegedet, minek jossz megint ide nettel es laptoppal, telefonrol beszeltunk Gerygrey-jel, ha nem tudod felvenni a fonalat, akkor bird mar ki, hogy nem szolsz bele a tarsalgasba, csak egyszer az eletben..."

    En is telefonrol beszeltem, meghozza egy olcso android-os keszulekrol, amivel ujabban tele van azsia fejlettebb resze. Csak megjegyeztem, hogy ebbol a penzbol mar vehet az ember egy olcso telefont, egy adat elofizetest _es_ meg egy laptopot is. Amikor az utcan megy az ember, akkor a telefonrol tud netezni, otthon meg radugja a telefont es ezzel a nethozzaferest a laptopra.

    "Meg az iPhone 3Gs-t illik a legjobb Androidos telefonhoz hasonlitani, arra buszke mindenki, hogy az verte le az Apple-t, ne gyere mer low-end kacatokkal."

    A low end androidos telefonok es a high end keszulekek kozott nincs nagy kulonbseg, csak a sebesseg es a memoria merete terhet el, de az internetelerest ez nem befolyasolja olyan nagy mertekben. (a leglassabb es a leggyorsabb telefonok kozott is csak kb. 60% a kulonbseg) A google fele szoftverben az a jo ami a desktop windows-nal is megvan, meghozza az, hogy nagyon eltero hardvereken is elerheto minden funkcio, mert az olcso keszulek sincs mestersegesen lebutitva.

    "A masik az, hogy az iPhone-hoz 18 honapot kellett alairni, ami nem kert ev, meg az aztek naptar szerint sem:)"

    Es 18 honap utan atvaltasz egy olcsobb elofizetesre? Vagy a halozatfuggoseg ez utan is megmarad? Ha valtasz amint lehet, akkor akar meg is erheti.

    "Aki ilyen telefont vesz az iPhone esteben lemond a Flash-rol, Android eseteben lemond a normalis Touchscreenrol es ennyi, egyikunk sem akar masrol lemondani, nem akarunk 50-es szemetet venni,"

    Az 50 ezres szemet is ugyanolyan mint a dragabb csak nem olyan szep, nem olyan markas, de ugyanaz a szoftver fut rajta mint a legdragabbon. Pont ez a jo az androidban. Kb. 80 ezer forint a legdragabb, sim, halozat es operacios rendszer fuggetlen es teljesen szabad androidos telefon, amihez ajandek szoftverfejleszto es hardver debug keszletet is adnak es az arban a hazhozszallitas is benne van. (egyebkent egy google markas htc keszulek) Erre mar akar desktop linux-ot (debian-t) is lehet tenni. Ebben a verzioban mar van rendes teljes erteku multitouch is. Meg mindig olcsobb ez google-os keszulek es a kulon elofizetes, mint egy halozatfuggo iphone, ahol meg azt sem engedik, hogy olyan alkalmazast tegyen fel az ember amilyet akar. (es igen, se java, se flash, de meg egy firefox sem megy az iphone-on, mig android alatt ezek azert mukodnek, igen, meg a firefox is!)