• kvp
    #15
    "összekevered a hitelkártyával! Én nem léphetem túl a keretet, erre több korlátozás is létezik, az egyik a napi max 100k, a másik, hogy maximum a levétel díjával mehetek minuszba, ha több pénzt akarok levenni nem engedi!"

    A valodi dombornyomott kartyak (pl. visa gold) offline modban is hasznalhatoak. Tehat van egy oriasi hitelkerete (tobb millio forint) az embernek, amivel tullepheti a szamlajan tarolt es naponta felhasznalhato penzt (aminek ugyancsak tobb millionak kell lennie). Ez maskeppen nem oldhato meg, mivel ha online terminallal nem rendelkezo helyen fizet az ember, akkor csak lemasoljak a kartyaja dombornyomasat egy indigos masolokerettel majd az ember alairja, hogy van ra fedezet. Ez a _valodi_ dombornyomott kartya lenyege. (Persze az is lehet, hogy ilyet meg az eletben nem lattal, engem meg zavart ha ilyet kellett hasznalnom, meg akkor is ha tudtam, hogy a ceg penze nem az enyem...)

    A tobbi csak sima online debit kartya, pl. az altalam jelenleg is hasznalt visa electron, de az csak terminalos helyeken hasznalhato es igaz, hogy van rajta magnescsik es chip is, de igazabol a chip a biztonsagosabb. Egyebkent egy chipes olvaso terminal semmivel sem kerul tobbe mint a sim kartyak olvasasara hasznalt usb-s egyseg, mert igazabol egyforma technologiat hasznalnak. (a regi sim kartyak hitelkartya meretuek voltak es a regi telefonokban meg ekkora hely is volt kialakitva nekik, es a mai napig igy kapjuk az uj sim-eket, csak a legtobb ember azonnal kiszedi chip-et a hitelkartya meretu keretbol)