#57"Megnéztem a linkelt "játékot". 100% procifogyasztás mellett kb 5FPS-el ment."
Valószínűleg az Operával lehet a baj, ugyanis itt nem megy 30% fölé a CPU, pedig nem egy csúcs gépem van, a proci pedig főleg nem az.
"A flash ha nem fut semmi se 0%-ra járatja a procit."
Mivel minden második oldalon van legalább 3 flash banner így ha fel van telepítve gyakorlatilag elég elindítanom a böngészőt, ha nem használok Flashblock-ot.
Tökre imádtam különben, hogy Flashblock nélkül böngészek tök nyugodtan, még csak sok lap nem is volt nyitva, aztán azt veszem észre, hogy zabál 1200 megát és az OS lassan már önmagát lapozza ki a lapozófájlba.
Mióta Flashblock-ot használok azóta nem megy 400 fölé, direkt teszteltem még úgy is, hogy 50-100 lapot nyitok.
"Innen kezdve meg minden egyes % attól függ, hogy a fejlesztő hogyan fejleszt. Mint minden más programnyelvben."
Ez így van. De ha egy programnyelv nem követeli meg a minőségi munkát, akkor nem is lesz minőségi munka, maximum elvétve 1-2 oldalon.
"Persze, mert jobs bácsi ezt mondta."
Nem, hanem mióta Flashblockot használok a Reliablity monitor 9-10 körül van 2-3 helyett (pedig mindig a legújabb snapshotot használom).
Az, hogy Firefoxban a legjobb a Flash optimalizáció, így abban van a legkevesebb gebasz vele egy dolog.
Szar Operában, Safariban, az is egy dolog, nem éppen túl nagy a piaci részesedésük.
IE-ben is szar az már csúnyább, lehet bármit mondani az MS mentalitásáról és üzletpolitikájáról, de a böngészőjével nem kéne összemosni, ha technikai szempontból nézzük.
Chrome-ban szintén szar, nem véletlenül akarják beleintegrálni a Flash plugint.
"Ugyanezt megcsinálom javan is, csak ott nem a böngésző, hanem a teljes oprendszer összefossa magát."
Ha egy szar helyett felhozol példaként egy mégnagyobb szart attól még az első szar nem lesz semmivel sem jobb.
"Ja persze, mert sg-n ezt írják."
Meg a Secunia-n, meg minden komolyabb független biztonsági portálon.
"Duplán rákattintsz a böngésző tab sávjára. Ebben mi a kínszenvedés?"
Az, hogy egérhez kell nyúlnom. Plusz mivel mindig sok fül van nyitva nem mindig van hely (pedig oldalra van rendezve a fülsáv), hogy duplán kattintsak.
"Mert mi nem zárt, ami jó is desktopon?"
Most nem egy programról beszélünk, hanem egy olyan formátumról, ami meghatározza a web jövőjét és egy multi dönt felette kénye-kedve szerint. Bőven elég a Microsoft és a Google uralma, nem kell mégtöbb kiskirály.
"A programnyelv sosem követel minőségi munkát."
De van olyan, amit ha nem normálisan írsz meg olyan szinten szar, hogy még a legigénytelenebb Gizike is azt mondja rá, hogy szar. A Flash-nél meg csak annyit vesz észre, hogy jobban zúg neki a gépe, meg legombolnak róla évente x összeget, aztán panaszkodik, hogy ez a számítógép állandóan elavul pedig még csak nem is játszik a gépen.
[i]"Ááááá, bazmeg a piac tök hülye, magyarázd meg nekik, hogy js-ben csinálják meg a következő Toyota bemutató siteját."
Erről beszéltem. Például itt az SG-n a fejléc terén mennyiben szenvedsz hiányt, hogy a Főoldal | IT/Tech | Tudomány...stb nem 1-1 Flash button, hanem rendes linkek? Ha csilivili kell akkor pedig dobsz rá CSS3-at.