• Komolytalan
    #55
    "Nekem csak 5 problémám van vele.
    - 80%-ra járatja a procit."
    Ha közöd lenne a programozáshoz, akkor ezzel a hülyeséggel nem jönnél. A flash ha nem fut semmi se 0%-ra járatja a procit. Innen kezdve meg minden egyes % attól függ, hogy a fejlesztő hogyan fejleszt. Mint minden más programnyelvben.

    "- A böngésző összeomlások 90%-áért ez a felelős."
    Persze, mert jobs bácsi ezt mondta. Nekem tudod mikor omlott utoljára össze böngészőm? Kb 2 hónapja. Igen, flashtől! Mert elkúrtam, és frankón 2 milliárd műveletet akartam végeztetni vele 1/20 másodpercenként. De ez hol a VM hibája? Ugyanezt megcsinálom javan is, csak ott nem a böngésző, hanem a teljes oprendszer összefossa magát.

    "- Biztonsági kockázat, mert lyukas, mint a szita.
    Ja persze, mert sg-n ezt írják. A realitás az, hogy a plugin sosem volt lyukas. A player (gy.k. exe fájl) tudott nagyon régen olyan dolgokhoz hozzáférni, amihez nem kellett volna. De ki használ flashes exe-t/scr-t? Úgy eleve, ki használ idegen forrásból származó exe-t/scr-t? Ha kaptál egy pamelaandersonporn.scr csatolmányt a levélben, és rákattintottál, akkor lehet hogy gebasz lett. Nem mintha ugyanezt nem tudták volna C-ben, vagy akármi másban is megírni."

    "- Nem működnek rajta sem a billentyűparancsok, sem a mozdulatparancsok, kínszenvedés egy full flashes oldalról akár még új lapot is nyitni."
    Duplán rákattintsz a böngésző tab sávjára. Ebben mi a kínszenvedés?

    "- Zárt."
    Mert mi nem zárt, ami jó is desktopon?

    "- Egyszerűsége (illetve, hogy nem követeli meg a programnyelv a minőségi munkát) a Flash tartalmak 99%-a hulladék."
    A programnyelv sosem követel minőségi munkát. Nincs az a programnyelv, ami szemantikai ellenőrzést csinálna. Szar kódot mindenben lehet írni. De pl Javaban sokkal könnyebb szar kódot írni, mint flashben. Sőőőt, még leakelő kódot is könnyebb írni javaban, mint flashben. A flash szintaxisa meg közel annyira kötött, mint a java-é. Persze kijátszani ki lehet - ahogy a java erős típusosságát is, max picit könnyebb.

    "- Olyasmire használják, amire nem lenne indokolt."
    Ááááá, bazmeg a piac tök hülye, magyarázd meg nekik, hogy js-ben csinálják meg a következő Toyota bemutató siteját.