• Penge4
    Nekem csak 5 problémám van vele.
    - 80%-ra járatja a procit.
    - A böngésző összeomlások 90%-áért ez a felelős.
    - Biztonsági kockázat, mert lyukas, mint a szita.
    - Nem működnek rajta sem a billentyűparancsok, sem a mozdulatparancsok, kínszenvedés egy full flashes oldalról akár még új lapot is nyitni.
    - Zárt.

Plusz még két közvetett probléma:
    - Egyszerűsége (illetve, hogy nem követeli meg a programnyelv a minőségi munkát) a Flash tartalmak 99%-a hulladék.
    - Olyasmire használják, amire nem lenne indokolt. A flash játékokat leszarom, nem játszom (illetve a Passziánsz nekem akár JS-ben is bőven jó).
    De(!) a videó ne legyen már abban, vagy legyen opcionálisan elérhető OGG/Theora-ban. Nekem (és még nagyon sok embernek) nem lenne szüksége flash pluginre ha ez megvalósulna.
    - A menük az oldalon és egyéb kattintható elemek meg főleg ne legyenek Flash-ben.

A Silverlight-ért szintén nem vagyok oda, Operában még szarabb az implementációja, mint a Flash-nek, de legalább le tudtam tiltani, mivel nincs elterjedve.

A Java szintén fos, ha nem kéne a JDownloader miatt, akkor a Runtime sem lenne telepítve, mivel máshoz nincs szükségem rá. A böngészőből szintén ki van irtva a Java beépülő.

De az, hogy az említett két dolog szar attól még a Flash egy hajszálnyival sem lesz jobb a szememben a HTML5-nél.

"Erre ott a flashplayer, ami a mobiltelefonokon kb. 1 megabájtot vesz le a rendszermemóriából"

Aha, azért fossa össze magát az is, hogy aztán úgy kell kilőni a böngészőt. Akkor mégsem a Nokia böngészője a szar (mivel Opera Mobile-ban nem sikerült működésre bírnom, de nem is bánom).

"Akinek ez nem tetszik az szívjon GÁZT !"

Mennyit fizet neked Shantanu bácsi, hogy ilyen odaadással véded a Flash-t? Vagy csak Core i7 erőműved van 16 giga rammal és "baszni rá"?