• Penge4
    "A html5-ön mit szabványosítsanak? Az egy szabvány."

Soha nem is volt az, csak ajánlás.

"Eddigi html szabványokban se volt, ebben sincs, sőt megkockáztatom hogy az 5 év múlva megjelenő - megint csak világmegváltó - html6-ban se lesz."

A HTML5 elvileg 2022-ben lesz végleges. Szóval milyen 5 év?

"Abban fog megjelenni mondjuk a camera meg a microphone tag, és ettől lefossa minden "szakértő" a bokáját"

Nincs rá szükség, ott az XMPP.

"alatta fog futni az aktuális csúcs MMO"

Akkor játsszál vele. Én leszarom, csak a hülye videók miatt vagyok kénytelen használni ezt a szart.

"Ha html5-re cserélik az oldalakat, ezeken a gépeken eleve nem fog működni."

De fog, csak nem lesz benne árnyékolás, meg ilyesmi.

Ellenben ha Flash nincs a gépen, akkor semmit sem tudsz csinálni egy flashes oldalon. Még a menükre se tudsz kattintani.

"Egy céges flash site azért lett flash, mert ahogy kinéz, azt nem lehet htmlben reprodukálni. Se 4-ben, se 5-ben, se 6-ban, se 7-ben."

Vagy talán valódi szaktudásra van hozzá szükség, ellentétben a Flash-sel, amiben bármelyik Pistike tud fejleszteni ezért is olyan gányolt mocsok az egész és ezért épült minden a csilivilire.

Pistike összedobja egy láda söré' egy szakember pedig elkéri az árát. Csak akkor jön a gebasz, amikor az intranetes oldalakhoz hasonlóan Pistikét nem találja senki 6 év múlva, amikor kijön egy új böngésző és egy őskövületet használnak évtizedek múlva is, mert a főnök szívja a fogát.

"A canvas sebessége jelenleg 1/1000 flash sebesség körül jár,"

http://antscape.byethost8.com/bike/

"A flashnél meg egy gépi kódra fordított, agyonoptimalizált plugin csinálja ugyanezt."

Ez az agyonoptimalizált plugin 80% CPU-t zabál.

"Az svg halott dolog volt már 5 éve is, senki se használja."

De ha valamelyik nagy multi mögé áll, akkor fogja.

"Az oldalra amit írtam gondolom nem regisztráltál."

Dehogynem. Szarul van kódolva azért olyan, amilyen. A fent linkelt motoros játékot nézd meg.