ozdimorgo#62
Az alapokból kéne kiindulni...
Ha én vásárolok egy PC-t, dvd-t, vagy akár pendájvot, milyen jogon tételezik fel, hogy kapcsolatba kerülök bármilyen jogvédett tartalommal??? Saját munkáim kezelésére nem alkalmasak a felsorolt eszközök?
Tegyem fel, vásárolok egy pc-t. Telepítve van rá egy "winfos". Fél év után előjön valami gebasz, újra kell telepíteni. Megint vásároljam meg az opot? Egyszer már fizettem érte! Marha lennék megint pénzt adni érte - telepítőlemez híján letöltöm a netről és telepítek... És? Közöd? Nem fogok fél évente fizetni ezért a szemétért. Most jöhetsz azzal, hogy nem kötelező Winfost használni. Igaz. Ottantól kezdve, mikor a kedvenc nyílt forráskódú progijaim más opon is futnak nem is fogom használni...
Szerzői jog: Tolvajok, mocskos bűnözők, haszonlesők komoly bevételi forrása. Semmi bajom nem lenne vele, ha valóban azok profitálnának belőle akiket megillet, csakhogy... Milliárdosok vagyonát gyarapítjuk, miközben a szerzők - akikért létrejött ez a pofátlan maffia - nem látnak a bevételekből csak filléreket. Valami itt nagyon el van b@szva.
Miért gondolja bárki, hogy megnézném moziban azt a fimet, amire nem tudok áldozni 20 forintot sem? Az amúgy is fizetett internetem lehetővé teszi hogy megnézzem, bár annyit sem ér, hogy egy 50 Ft-os DVD-re kiírjam - ezzel kit loptam meg???
Valami nagyon el van b@szva ebben a világban... túl sok a haszonleső, de azért semmit nem tevő sz@rházi aki azt gondolja, hogy övé a világ.
Őszintén remélem, hogy hamarosan fellendül a kötélfonó iparág!
Szebb jövőt!