"Figyi nem mindenki lakik ám egy 3G adótorony közelében..."
Hát nekik valóban nem való ilyen komoly telefon, de ez nem a telefon hibája.
"ráadásul ha vonaton/buszon vagy és folyamatosan változik a térerő/nincs wi-fi hotspot, akkor még elő is kell fizetned egy netes szolgáltatásra,"
Jaaa, szerintem iphone esetén MINIMUM a netes szolgáltatás, ha valakinek erre nincs pénze akkor ne vegyen iphone, de ez megint nem a telefon hibája.
"Párom és én is gyakran használjuk az FM rádiót a telefonba."
Nekünk mindkettőnknek netes előfizetéssel van az iphone (nem is tudom áruljáke máshogy)
"Abba untam bele régen, hogy málhásló voltam. GPS, notebook, digi fényképező, palm. Hátafaxom... egybe minden és kész."
Ezzel jórészt egyetértek, pl a kocsiba GPS-ként ha nagyon kell akkor az iphone megy igoval. Viszont nyaralni mindenképpen viszek fényképezőt (kamerát már csak nagyon ritkán)
"És aláírtál 2 évet. Nincs az telefon amiért egy szolgáltatóhoz láncoljam magam. Főleg nem a T-boy-hoz."
Látod, ebben is különbözünk, én minden telefont előfizetéssel vettem eddig, és 13 éve a T-hez láncoltam magam. Nem röködnek úgy a szolgáltatók, hogy ez bármiben is zavarna.
"Touch jogos, majd az N8 :-) Viszont, ha azt nézem, hogy egy iPhone-el nagyobb érintőképernyős GPS, Win 6-al 20k bruttó, akkor azt kell mondjam, jó ha 10.000 Ft egy touchscreen "értéke"."
Csak annak a GPS touchscreennek semmi köze az iphoneéhoz. Van relativ olcsó telefont is touchscreennel (nokiának is) csak éppen lezöldülsz mire azt csinálja amit szeretnél.
"A proci mind az iPhone-ban, mind a Nokia N82-ben ARM alapú. Előbbiben Csamcsung (:-DDD)412 MHz, utóbbiban Texas Instruments Dual 332 MHz ARM."
Mondjuk a 3GSben ez már 600, és 256MB RAM plusz még ott a PowerVR SGX cpu is.
"mert annyiból már olyan 17"-os Full HD gamer notit veszel, hogy percenként megnyalod utána mind a 10 ujjad."
Igen, Full gamer notit veszel. Viszont ha ugyanolyan notit akarsz más gyártótól venni akkor hirtelen észreveszed, hogy más gyártó sem adja olcsóbban, és akinek fontosabb az akkumulátor élettartam a kijelző minősége, az unibody ház, a toucpad, az nyilván nem gamer notit fog venni. Én is feleannyiért vettem kis notit mint haver a macbookot, de nem is hasonlítom össze. Ég és föld a kettő minősége, és én ezt elismerem.
"Rendszeres perverzióm... elismerem, de család teljes mellszélességgel támogat ebben :-)"
Nincs is ezzel gond. Nekem viszont ott van a tévé alatt a médialejátszó mi azt használjuk ilyen célra.
"Nem tudom a Symbian 3 milyen lesz, de jelenlegi tapasztalataim alapján nem félek."
Ez majd kiderül. A jövővel nincs is olyan nagy baj, de még a legelvakultabb apple utáló is elismerhetné, hogy az iphone nélkül most nem tartanának itt a telefonok. Egy állóvizet kavart fel az apple teljesen, és minden gyártónak fel kell/kellett kötnie a gatyáját ha életben akar maradni.