• Penge4
    #40
    Szerintem arra gondoltak, hogy a többiben normális könyvjelzősáv van az Opera személyes sávja pedig alapvető hiányosságokkal küzd.

    1: 10.5-ben az Aero integráció miatt gyakorlatilag annyira hasznos, mint egy F1-es kocsiban a behúzott kézifék. Ha bekapcsolod akkor megjelenik a Windows címsor, sok helyet foglal és nem a fülsáv alatt jelenik meg, ahol kellene neki.

    2: A rádobott könyvjelzőket miután törlöd ott maradnak a könyvjelző könyvtárad gyökerében (onnan is törölni kell őket), mivel eredetileg oda is menti, a könyvjelzősávon csak megjeleníti őket.

    3: A 10.5x már szűri a duplikátumokat, de megoldhatták volna értelmesebben is. Mondjuk egy csillag valahova a címsávra, hogy ne kelljen Ctrl+D-t nyomni, hogy megtudd el van-e már mentve az adott könyvjelző. Valamint ajánlja fel a már mentett könyvjelzőnél is a mappaváltoztatást, mert egyszerűbb, mint kikeresni, majd áthelyezni drag and droppal.

    4: A könyvjelzők panelen ha ráviszed az egeret egy könyvjelzőre mutatja tooltip-ben az infókat, mint mentés, utolsó látogatás, stb, viszont a legfontosabbat kihagyja: Nem pótolja ki a címét, ha hosszabb, mint amekkorára méretezve van a panel.

    5: A könyvjelzőkezelő (Ctrl+Alt+B | Ctrl+Shift+B) nem tartalmazza még opcionálisan sem a mentés, utolsó látogatás és részletek oszlopot.

    Nagyjából ennyi.

    Ettől függetlenül ugyanolyan kényelmesen használható a gyorshívó, könyvjelző panel, címsoros könyvjelzőkeresés és azonosítók, mint a többi böngészőben (leszámítva a Chrome-ot, ahol még Tag-ek és részletek sincsenek), valamint vannak olyan dolgok, amik például egyedi megoldások, mint a kuka, amibe a törölt könyvjelzők kerülnek, egy kattintással üríthető, viszont a véletlenül törölt könyvjelzők visszaállíthatók belőle.

    Vagy a Shift+F2-es azonosítós ugrás és még sok más kényelmi funkció.

    Viszont valóban más és valóban vannak hiányosságai a FF megoldásához hasonlítva.