• NEXUS6
    #54
    Én ki is jelölném, mondjuk +133-ban, és ki is nyírnám a baloldalra esőket.
    Te még vajon beleesnél a jobbik oldalba, vagy Tajgetosz-pozitív lennél?
    Mert ezt én még túlélném, bár nem tudom szeretnék-e olyan világba élni, ahol nem a legokosabb, hanem a leghülyébb pár %-ba tartozom.
    Persze csak vicceltem.

    Az ilyen "társadalomjobbító" elképzelésekkel csak egy gond van. Hogy a magas IQ-jú emberkéknek nem feltétlenül magas IQ-jú a gyerekük, mert a magas IQ úgy tűnik nem egyetlen génen kódolódik.

    Amúgy az is lüke elképzelés, hogy a társadalom szegénységéért a szegényeket tegyük felelőssé, vagy az ő kiirtásukkal oldjuk meg a problémát. Egyrészt mert a szegénység relatív, ma a legszegényebb országokban annyi az egy főre jutó kaja, vagy olyanok az egyéb viszonyok (szociális, társadalmi, sőt politikai) olyanok, mint a fejlett nyugaton az 1920-as években!!!!
    Másrészt attól, hogy kiirtjuk azokat akiket nem tartunk méltónak az életre, még nem írtjuk ki azokat az okokat, akik miatt a társadalomnak ez a része kialakult. Jó eséllyel a következő kiirtandók pont mi lennénk!

    A náci Németország a második világháborút pont emiatt veszítette el. Hiába rendelkezett a világ legfejlettebb kontinensének szinte teljes emberi és anyagi erőforrásaival, a gazdaságát nem volt képes megszervezni úgy hogy ellen tudjon állni a szövetségeseknek. Amikor a német, osztrák, magyar naccsasszony otthon a cselédei társaságában a körmét reszelgette otthon, addig az amcsiban és az oroszoknál a csajok a munka frontján melóztak.
    A németek persze halálra dolgoztatták, szó szerint, az elfogott zsidókat, komcsikat, cigókat stb. de hát ezeknek az emberkéknek mindig is elég kérdéses volt hozzáállásuk a komoly melóhoz, pláne így rabszolgaként, ami azért erősen rányomta a bélyeget a minőségre.
    Pl. az a rengeteg V-1/V-2 rakéta valszeg nem véletlenül nem jutott el még csak London közelébe sem.