• PR0DIGY
    #10
    A HD elnevezés a Blu-ray elterjedésével szép lassan átterjedt a nagyfelbontású hangra is, bár elsőre én is a képre gondoltam. Lehet itt gondolni a HDMV LPCM/DTS HD/Dolby TrueHD formátumokra.

    Egyébként tényleg az várható, hogy a jövőben el fog terjedni a HD (mind képre és hangra értve!) mobil, amely rendelkezni fog mini-HDMI vagy vezetéknélküli kép- és hangátvitellel, ezt a kütyüt szépen le lehet tenni az asztalra, majd a kiválasztott műsort (a hagyományos műsorszórás átalakul ip-alapúvá) az otthoni tévére vagy vetítőre küldi, így már lesz létjogosultsága a HD-kép lejátszási képességnek.

    Az EU éppen azért kapcsoltatja le 2012. január 1-ig a földi analóg tévé frekvenciákat, hogy (újra) eladja azokat (most már) a negyedik generációs mobil szolgáltatásokhoz és így mintegy teret adjon a DVB-H-hoz hasonló, azonban IP-alapú mobilba integrált tévé eszközöknek és ezáltal egy újabb nagy lépést tesznek a totális megfigyelés felé. (Tudni fogják miket/mikor/hol/stb. néztél, még azt is, hogy mikor mentél ki a WC-re. :-))