• psishock
    #5
    lol micsoda analógia. :D A te példád egy adott random 3. személy termékének felel meg, aminek köze nincs a tv-nek, nem is azzal lett reklámozva, sehol nem volt szó róla és köze nincs a tv gyártójának hozzá. Mintha egy játék patch-elése után kivettek volna valamit belőle, de ekkor megint csak a játékot forgalmazó 3. személyt perelhetik, hogy az adott produktumot csonkították meg. (nem mellékesen nagyon is jogosan, te nem ezért fizettél. Nem is csinálnak ilyen trükköket a játékkészítők természetesen.)

    Helyesebb példának inkább képzeld azt, hogy a full hd-tv ből mondjuk kiveszik a színt mert úgy szottyan nekik és ha nem frissítesz, nem nézheted tovább a friss programokat, max ellehetsz a felvett régiekkel.

    A lényeg azon van, hogy te fizettél egy adott összeget a pontosan leírt hardware és software háttérért, és ha egyik napról a másikra eldöntik hogy csípőből letiltják fél ficsőrlistát, ekkor nagyon is szép okod lehet hogy brutálisan átverve érezd magad. Nyilván nem 10 emberke kalkulálta be, hogy egy PS3 megvételével esetleg netezni és egyéb ilyen hétköznapi teendőket is tud csinálni, és mondjuk teljesen kiválthat egy gyengébb full PC vásárlást. Ezzel a mozdulattal a Sony egy az egyben átvágta őket, és a többi júzert is, aki a PS3 linux opciót bármi egyébre szerette volna használni.