• sathinel
    Mint a másik is csak a nagyon elvakultak veszik meg többért mint amit ér.

A legjobb ha szeretsz legózni akkor félévente, 1 évente eladod amit már megéri lecserélni, és az ár így nem esik túl sokat, majd megveheted a következő generációt. Én úgy vettem észre hogy sokszor olcsóbban jöttem így ki mintha 3-4 évente lecserélnék mindent. Mindíg van olyan aki olcsón meg akarja venni az alkatrészt. Néha az a legjobb ha köréépítessz egy gépet és akár több alkatrészt egyszerre cserélsz le.

Előnye hogy folyamatosan csúcskategóriád van amivel gyors a munka, és nem akkor váltassz mikor már szembetűnő hogy mások gyorsabban dolgoznak mint te. Hátránya hogy ha nem szereted a hardware oldalakat nézegetni, benchmarkokat hasonlítgatni, fórumokat ilyen téren olvasgatni akkor valsz elég nehéz jó gépet kiválasztani. Thermaltake nekem jobban bejön mint a Zalman de az sem rossz. Szervereket mikor összeraktam Zalman hűtő került bele, és elég jól teljesítettek.

Ha teljesítmény kell akár ilyen alaplapot is rendelhetsz:
    Gigabyte-GA-890FXA-UD7-AMD-890FX-S-AM3

De akár többprocisat

http://www.lambda-tek.com/componentshop/index.pl?origin=gbase4.9&prodID=B232527

Aztán máris az egekben a teljesítmény amit szeretnél. De ezek nem Mac-gépek és mégis rendesen működnek.