"A Mac-eket es a brand termekeket azert mar tapasztaltabb kinai gyerekmunkasok valogatjak ossze, sokkal kisebb a gyartasbol adodo hibaarany, majd a kevesbe ellenorzottek mennek a garazsboltok polcaira, ahova Te majd haromszor visszaviszed a memoriamodult, mire az adott alaplap orulni fog nek"
Ezt maximum te képzeled így. Az elmúlt jópár évben, több mint száz gépet építettem, és soha, egyiknél sem volt semmilyen probléma, se garanciális, se bármilyen. Csak jól kell megválasztani az alkatrészeket, min 3 év garisokat kell venni, így redukálható a hibák száma. Az bármelyik gyártónál megeshet, h kikerül egy szériahibás elem, de ha minőségi gyártótól, olyat vesz az ember amire sok garit adnak, nagyon kicsi a valószínüsége, hogy hibás termék lesz. De ha netán mégis belefut az ember egy olyanba, besétál a boltba és a kezébe nyomnak egy teljesen újat azonnal és máris működik.
Én is láttam már hibás HP, lenovo notebook-t, amit szervizelni kellett párszor, de ugyanúgy láttam, ahogy a barátom macbook-ja a szemünk előtt meghalt és utána be sem lehetett kapcsolni, egyik pillanatról a másikra. Az nagy urban legend, hogy sokkal jobban tesztelt, megbízhatóbbak lennének. Régen talán így volt, de manapság, amióta egy mezei PC az öszses mac gép...