• MacropusRufus
    #28
    Nem érted mi? Belépek a rendszeredbe kitíltalak a routeredből. Ez kapásból nálunk is legalább 2 év. (számítógépes rendszerbe hatoltál be, jogosúltaltan adakezelést valósítottál meg, ui. ebben az esetben a jelszó is adat.)
    A rendszert ő telepíti, de nem az övé. Ennyi. És mivel a jogos tualjdonosát zárta ki ürűljön neki, hogy ennyivel megúszta.

    "Egyébként nem tudom, hogy nem tudnak feltörni egy jelszót, tudtommal minden cisco eszköz jelszava pár perc alatt feltörhető, én is csináltam már."
    és ebből mi következik? Hogy Te sokkalta okosabb vagy mint a Cisco szakemberi. Mi a fenéért vagy még itt? Dollár 10ezres állás várna téged valahol.
    Vagy ami valószínűbb:
    - messziről jött ember azt ír/mond amit akar
    - tény, hogy feltőrted. De gondolom azóta fejlődött a rendszer és eljutottak oda, hogy már ők sem tudják törni.
    A mi rendszerünkben, több mint 5000 Cisco router van üzembe helyezve...
    (a rendszer amit üzemeltetünk több mint 18000kollégát számlál több mint 30ezer egység kapcsolódik a hálózatra, a rendszergizdák száma meg meghaladja a 300-at, a specialistáké meg a 150-et szóval picike cégről van szó)
    Ha olyan szar lenne nem tennék. Egyébként én is láttam a Cisco embereit egy routerrel szarozni, jelszó gondok miatt, és nem jött össze nekik sem.

    15 éve egy közönséges NetHack nevű programmal lehetett brózolni a frímél aktuális levélforgalmát: ki/be jövő levelek, mennyi vár továbbításra kik a címzettek stb... Hát ezt ma már nem játszod el olyan 1xün. Változnak az idők.
    Viszont az tény: sok tudás nem kell ahhoz, hogy a root jelszó birtokában beállítsak én magamnak egy sajtá jelszót. Ezt még egy iskolás is meg tudja csinálni.