slickboy#8
Értem én, hogy mit mondasz, viszont Te nem értesz engem. Én nem MOBILINTERNET-SZÉLESSÁVÉRT veszekedtem a Trékommal, hanem VEZETÉKES kapcsolatért. Különösen amiatt, hogy a szomszédoknak van telefonkábele, nekünk nem jutott, hanem ezelőtt 15 éve, megspórolandó a drága rézkábelt, póznát és ásást, adott egy GSM-RLL terminált. mondjuk akkoriban még Matáv volt.
Ha most a törvényi előírás megfelelne a kor elvárásainak, akkor hirtelen milliárdokért kellene kábelt húzni mindenhova ahová ezt a szar GSM-RLL vackot telepítették. Nyilván vannak strómanok a törvényalkotó folyamatban, akik által elérték, hogy a szabályozást igazítsák a meglevő infrastruktúrához, mert az olcsóbb, mint valóban fejleszteni.
Ugyanis a GSM-RLL-t azért találták ki, hogy gyorsan lehessen valakit telefonhálózatba kötni, ne kelljen megvárni amíg a kábellel odaérnek. Szokás szerint ezt Magyarországon úgy alkalmazzák, hogy kábel HELYETT egyszer és mindenkorra.
Abba meg bele se menjünk, hogy mit adnak ma a szolgáltatók mobilinternet címszó alatt.