• krajcsovszkig
    Elég sok kovácspisti mondta, meg olyanok is, akik értenek is hozzá. Meg mint mondtam, ha nem is sokat, de használtam elvileg egy kategóriájú inteles és AMD-s gépeket párhuzamosan és igaz csak kicsit, de éreztem a különbséget. Meg azért az átlagos tuningpotenciál is kb. fele az AMD-nél, az is jelez már valamit.

"Ja hogy az Athlon 3200+ nem elég jó az i7-hez képest?"
    Nem. Az AMD jelenleg kapható legerősebb processzora a PhenomII 965-ös, aminél kb 4-5 ezerért drágábban kapni i5-750-et, ami lényegesen gyorsabb, és mivel az intel a dolog marketingértéke miatt eleve úgy gyártja a procijait hogy biztosan tudjál jelentős túlhúzást eszközölni rajtuk, ezért adott arányban (a maximális túlhúzhatóság arányában) túlhúzva még jobban a phenom fölé kerül (értelemszerűen azt is ugyanolyan arányban húzva). Ennél följebb pedig már nincs AMD proci. Alsóbb kategóriákban már árnyaltabb a helyzet, de ott is találni sok árkategóriában inteles elsőséget, főleg ha kihasználod az említett túlhúzást is.

"Volt biza a Dualcore, vagy Core Duo"
    Azok nem Core2Duok, azokról nem is beszéltem. :) A Core Duo meg nem is nagyon jött ki, mert az intel is érezte hogy nem kéne.

"Az új foglalatokról meg annyit..."
    Igen, ez problémás, ezért is ciki, hogy pont az 1156-ot cseszegetik. Viszont egy jól megtervezett gépvásárlással ez nagyjából kiszűrhető azért.