• FefeeX
    #54
    Azért ezek szerint még igen fiatal vagy, még nem is éltél akkor, mikor mi már vígan játszogattunk a commodore-okon.
    Hidd el nekem, minőségben semmi probléma nincs az AMDvel, az urban legendek,a feltételezések (amik főleg a tudatlanságból erednek), no meg a kisebb márkanév (mert ugye manapság már az a fontos) egyszerűen ezt a sztereotípiát mondatja veled.
    "Minőség-megbízhatóságot meg nem igazán mérik, de azért érezni."
    Ez a mondat, LOL, majdnem lefordultam a székről. Sosem volt AMD-m, láttam már messziről a boltban a dobozát, meg a kovácspisti azt mondta hogy szar, azért érzem, hogy a minősége és a megbízhatósága nem jó :)

    A következő hasonló gondolatok levonása előtt picit gondolkozz többet, szerezz tapasztalatot, és úgy próbálj meg okosat írni.

    "Az intelhez képest nagyon nem jók, meg a phenom 1 objektíve se volt az. Általános használatra jók."
    Na, ezt meg ki mondta? Ja hogy az Athlon 3200+ nem elég jó az i7-hez képest? Az egyik 10ezer a másik meg 100ezer... A BMW nem olyan jó az Audihoz képest, mert az Audinak van egy R8asa, a BMW-nek meg épp nincs csúcssportautója... Hasonlítani így nem lehet. Kategórián belül lehet, ahol ugye a van az ár meg a teljesítmény. Egy 7es BMW-t személy szerint jobban preferálok, mint egy A8-as Audit. A leírt tények ellenére, és ha olyan típusra lenne szükségem/csak annyi pénzem lenne stb. tennék magasról arra, hogy kinél van a legjobb autó, ha amiből választhatok (és procinál ez az ár/érték alapján megy), az a másik cégnél jobb, felel meg jobban az elvárásaimnak.

    "a harmadikat meg mikor a C2D-k szanaszét aláztak mindent"
    nos, azért ez sem így volt. Volt biza a Dualcore, vagy Core Duo, amit az A64-es generáció úgy szanaszét alázott egy éven keresztül kb, ahogy jól esett. Az AMD magasról verte annak idején az Intelt, minden tekintetben. Az AMD rég tudta a 64bitet, mikor az Intel azt sem tudta, hogy azt eszik vagy isszák. Aztán bejött a fejlesztés (mint ATI oldalon az NVvel szemben a 4000-es széria), és azért nem olyan toronymagasan, mint írod, de keményen odacsapott az AMD-nek. Akkorra már az Intel rá volt kényszerítve az árversenyre is, így történhetett meg, hogy évekig a C2D best buynak számított, mert azok valóban jó darabig ár/érték arányban is hozták amit kellett. Mára ebben megint az AMD van felül, ha csak nem fogsz ki egy jó akciót.

    Az új foglalatokról meg annyit, hogy most én lehet úgy gondolnám, hogy elég egy középkategóriás AMD. Aztán egy év múlva mégis kell a felső. Amíg én megveszem most az AM3-mas lapot, és a procit, és nem kell cserélnem még jó darabig, addig neked a lapot is cserélned kell, hogy jobb procit tegyél bele, szóval a váltásod mindig erősen korlátolt lesz. Nem rosszak az i5-ök, de a lehetőségről le kell mondani, vagy mondjuk két év múlva hasonló teljesítményről hasonló teljesítményre egy AMD-snek fele annyiba fog kerülni váltani,mint Neked.