• FefeeX
    #37
    3DNow anno olyan utasításkészlet volt játékok terén, ami oda-vissza verte az Intelt. Sajnos tény, hogy az AMD processzorokban sokáig semmi hővédelem nem volt, erről volt is egy teszt a Tom's Hardware oldalán, mikor leszedték a hűtőket a procikról, és az Athlonok mind elégtek 300+ fokon, a P3 megfagyott, a P4 meg egyszerűen visszavette a sebességet kb ultra minimálisra, így nem emelkedett tovább a hőmérséklete. Ilyen egyébként kb minden tízezredik ember életében egyszer fordult elő, hogy leállt a venti, leesett bordástul vagy hasonló, ami miatt behalhatott a proci, de tesztnek jó volt, és jó reklámot csinált így a P4-nek.
    Fagynak az AMD-k... Ez meg olyan dolog, hogy tuningolva az intelek is fagynak. Sok AMD-m volt és sok intelem is. Ha a maximum közelében hajtja valaki, lehet hogy kihajt 20 óra orthost, aztán mikor véletlenszerűen kell számolni, akkor meg rendre fagyogat a gép, ezt azonban kb ugyanolyan gyakorisággal értem el Intelekkel is, mint AMD-kkel.

    Ami viszont tény, hogy átlagban azért az intel jobban tuningolható (lásd E2000 széria, de a többi C2D is többnyire csúcs volt ilyen szempontból) - viszont aki betonbiztos gépet akar, nem tuningol.

    Nagyobb pusztulási arány... Erről statisztika kéne, csak emellett arról is, hogy ki mennyin hajtotta a gépeket, mert ugye megint a tuningra, ráadásul a hozzá-nem-értő, félrepasztázó, bénán megszerelő, jóleszazígyis tuningosokra vonatkozik főleg a dolog.