Hadviselés robotokkal
  • Vlala #20
    Jó, hogy felvetetted a Terminatort és az Iron Mant.

    A kérdés az, hogy adunk-e teljeskörű MI-t egy robotnak, vagy a rendszerben marad az emberi tényező?
    Amíg nem zárjuk ki az embert, addig benne maradnak az emberi hiányosságok (kapzsiság, hatalomvágy) is. Nézd meg az amerikai hadsereget...
    Ha viszont kiveszük, akkor nagyon alapsosan az agyába kell vésni, hogy az emberi élet szent - katonai robotnál ez elég necces lesz.

    Az emberiség nem változik, uigyanolyan hülyék vagyunk, mint az ősember. Az első eszközhasználó azért bvette fel a földről a követ, hogy fejbevághassa vele a másikat, és megszerezze a zsákmány rá eső részét is.
    Keressük azt a hatalmat, amellyel a többi ember fölé kerekedhetünk (és a politikai korrektség nevében nem árt ezt békefenntartásnak hazudni), hogy ez éppen robot, vagy biológiai fegyver, egyre megy, a lényeg, hogy egyszer nagyon ráfaragunk.



    A japán walking machine-ról olvastam, brahiból épült, egy MechWarrior-rajongó nem tudott mit kezdeni a pénzével - a harctéren kb. olyan hatékony lennne, mint egy parittya. Erős továbbfejlesztés kellene neki, hogy egy RPG-7-tel ne lehessen leültetni, de egy II. vh-s tankcsapdával sem tudna mit kezdeni.