• philcsy
    #21
    "És nagyon nem tűnik technológiában vezetőnek az intel sem." Az intel megoldása előbb jelent meg mint az AMD fusionja. Mire megjelenik a fusion az intel már a következő generációnál jár.
    "Amd mostanában fog áttérni a hkmg-re, mert ők is elérték a soi korlátait, igaz később mint az intel."
    Az előbb megvalósított fejlesztések technológiai előnyt jelentenek még akkor is ha az AMD asztalán ott vannak kb ugyanazok a tervek.

    "Ezért is várható hogy az új generációs processzoraik fogyasztásban is odavágnak, meg persze azért is mert új architektúra." Árban viszont közeledni fognak az intelhez. Az AMD most csak az áraival tud versenyezni. 4 AMD magot kapsz 2 Intel mag áráért.

    "amd viszont sok éve már csak finomítgat a processzorain, semmi nagy fejlesztés látszólag évek óta rá vannak készülve a fusionra, és csak arra koncentrálnak" Az AMD nagyon rosz anyagi helyzetben volt sokáig ezért vette vissza a fejlesztéseket. Azóta lett nyereséges hogy új befektetőt talált.

    "és úgy néz ki ütni fognak, hiszen az intel ezen a téren labdába sem rúghat, [...] egy sima cpu mint az i7 nem szállhat versenybe." Ezzel egyetértek. Ha játékok alatt teszteljük mindenbizonnyal az AMD megoldása sokáig jobb lesz. De ezek hosszú ideig nem lesznek alkalmasak komoly játékokra. Nem tud az AMD se egy normális GPU-t belepakolni, a közös memóriahasználat káros hatásairól nem is beszélve (gyakorlatilag a DDR5-ös memóriáról visszarakod az ATI-t DDR3-ra). Az alsó kategóriás videokártyák kiváltására tökéletes az intel megoldása is. Aki játszani akar az meg úgyis vesz külön videokártyát. Olcsóbb és jobb.

    Azzal hogy az AMD megvette az ATI-t és integrálja a GPU-t a CPU-ba, részben a saját farkába harap mivel kevesebb ATI-s kártya fog fogyni az alsó kategóriákban. Az intel ezzel szemben tisztán piacot hódít. A vesztes ezen a téren az Nvidia.

    "Az amd-nek nagyon is jól áll a szénája." Egyszerre váltanak gyártástechnológiát és architektúrát. Az eddigi csábító ár a múlté lesz, vagy alulárazott termékeket dob a piacra. Ezt én inkább nagyon kockázatosnak nevezném.

    Az intel ezzel szemben szépen menetel, és nem látni semmit ami a következő 10 évben megállítaná. Fejlesztgethet orba szájba minden hülyeséget, mert van rá pénz. Például a sokmagos felépítést két oldalról is megközelítette. Larabee-vel és az SCC-vel. Ha a termékpalettát nézed az is sokkal színesebb az intelnél. Az AMD egyszerűen képtelen megfinanszírozni ekkora volumenű fejlesztéseket, pedig rengeteg hasznos információhoz lehet így jutni.