• paraszgyerek
    "mer a CivIV az cybersport lesz ugye? "

Attól függ mit tekintünk cybersport alatt... nyilvánvalóan stadionos-projektoros közvetítés nem lesz, de ez nem is az a műfaj; nekem mindenesetre sokkal jobban fel tudja adni a leckét és szívesebben nyomom azt; de aki az SC-ből csinál sportot, annak egészségére. Ami miatt a civ-et felhoztam példának, az a moddolhatóság... nagyon sok régi játék él és virul amiatt, mert a fejlesztők a játékosoknak is megadták az alkotás lehetőségét - ettől függetlenül, rögzített szabályok mentén simán indulhatna egy "sportolói" vonal is. Azaz, még simán ki lehetne adni a mostanáig tesztelt alapjátékot egy vagy két hadjárattal és annak filmbetéteivel.

A CivIV-re visszatérve ott a "verseny" úgy történik hogy havonta beadnak egy fix kezdőbeállítást és egy modult, ami tulajdonképpen azt ellenőrzi hogy korábbi mentett állást ne lehessen visszatölteni; és akinek a legtöbb győzelempontra tudja vinni az adott kezdő felállást, az kerül a dicsőséglistára. Azt hogy ezt a dicsőséglistát nem nézi pármillió koreai, na bumm :-) (www.civfanatics.com -on lehet megnézni - ez nem a reklám helye)

Persze ettől függetlenül én is kíváncsi vagyok folytatásra, láttam egy-két gameplay videót is ami nem is néz ki rosszul - de hogy ilyen hosszú ideig hergeljék a jónépet az már nekem furcsa, még ha a Blizzard-ról is van szó.