• kvp
    #10
    "Ez így eléggé balfaszságnak hangzik, merthogy az hogy egy hálózat titkosított max aztán derül ki, ha előtte nyomtál egy scan-t és felderítetted. Scan előtt azt sem tudtad, hogy egyáltalán vannak ott hálózatok. Az meg, hogy valaki beordibálja a világba hogy őt hogy hívják, te pedig meghallod szerintem elég nehezen büntethető."

    Az ssid broadcast-ben ezt jelzi a halozat, tehat ha csak ezeket nezik es csak a szoveges reszet mentik el, akkor nem kovetnek el semmit, az osszes windows is ezt teszi alapbol. Viszont ha az ssid broadcast-ben be van allitva a titkositott flag, akkor a torveny szerint azt a halozatot nem szabad tovabb piszkalni. Ha egy halozatban nincs ssid broadcast, akkor pedig tilos keresgelni utanna, tehat ha latszik a forgalombol, hogy ott van a bssid-je, es titkositatlan a halozat, akkor sem szabad hozzanyulni. Ez torvenyi szabalyozas, tehat nem a logikara epul. Tehat torvenyileg a nem publikus halozat jelzesehez eleg az ssid broadcast letiltasa _vagy_ barmilyen alacsony titkositasi szint hasznalata. A valosagban meg vpn alatt semmi sem tul biztonsagos.

    A google jogilag csak a titkositas nelkuli, ssid broadcast-os halozatokat gyujtheti, tehat a scan eredmenyebol ki kell szurni titkositast hasznalo, de lathato halozatokat es a csak a bssid-jukon keresztul lathato halozatokat. (a bssid a router mac cime, ez mindig titkositas nelkul megy at)