• kvp
  #5
  "Mi az, hogy nincs bluetooth támogatás"

  Van de csak v2.0-as. Az iphone-osok elvannak az 1-essel is...

  "nem lehet memóriakártya nélkül telefonálni,"

  Alapbol nincs a rendszerben irhato memoria. A rendszerparticio egy csak olvashato romdisk, igy ha valaki be akarja inditani a rendszert es nem csak csokkentett modban, akkor kell valamilyen mukodo rendszermeghajto. A registry is a memoriakartyan (c: meghajto) lesz. Azon sem borul ki senki, hogy a windows nem fut cd-rol teljes erteku rendszerkent. Ezert is kell igazabol ket kartyahely minden ilyen telefonba. Egy belso a rendszerlemeznek (c:), a masik (egy kulso) pedig a cserelheto kartyaknak (d:).

  A windows mobile 7 valojaban egy desktop windows rendszer, lebutitott gui-val, mint ahogy az android is az. (win mobile 7 = win7 basic for arm) Ezzel egyutt az nt alapu kernelek mostanaban ujbol 4 rendszert tamogatnak (x86-32, x86-64, ppc /xbox360/, arm /snapdragon/).

  Mindezek mellett szerintem nem tul nyero amit osszehoztak, de a kernel es a rendszer jo lett, csak a kezelofelulet es a hasznalhatosag az ami nem szokott a microsoftnak sikerulni. Az, hogy a rendszert ellattak az xbox360-asokon megszokott hardveres vedelemmel csak annyit jelent, hogy nem lehet feltoretni a telefont. A keredes csak az, hogy a sajat alkalmazasok futtatasat engedelyezik-e. Ha igen, akkor nem baj, hogy rom-ban van az os, ha nem akkor viszont teljesen hasznalhatatlan lesz, mert akkor szinte senki fejlesztene ra es ingyenes programot sem lehetne futtatni. Eddig a microsoft mindent megengedett a telefonjain, a keredes, hogy ez mennyiben valtozott.