szabi113#18
Imádom a NavNGo-t de kicsit szűk látókörűek.
"Ez nem a világ vége, ez egy új trend, ami ráadásul nem ért minket váratlanul - vélekedett Szilágyi Zoltán, a Nav N Go termékmarketing-igazgatója."
Mivel nem is fejlesztenek Nokiákra (Symbian-ra) ezért tényleg nem fogja őket érniteni. Pedig hiába könyörgünk 2007 óta..... Ráadásul már többször is azt nyilatkozták hogy készül a Smybian verzió....
Nembaj a mobiloké a jövő (nem feltétlenül a Symbian-é), nyugodtan le lehet maradni. Majd pár év múlva jutalmaznak a vásárlók érte...
"nem lehet ugyanis egyszerre telefonálni is és navigálni is vele, főleg nem ismeretlen terepen."
És tényleg nem. De ha ismeretlen terepen használnék PNA-t akkor sem telefonálgatnék. Úgyhogy ez az érvelés számomra csak mellébeszélés. De ha Végh Zoltán úr így szokott vezetni, akkor javaslom neki egy autós kihangosító beszerzését. És akkor bámulhatja a telefon kijelzőjén is az IGo-t. (no, persze ha nem a (még)multitask mentes Iphone-t részesíti előnyben.
"A cégek képviselői ráadásul egyöntetűen úgy vélekedtek, hogy a GPS-piacon a felhasználók többre vágynak a mobiltelefonok által nyújtott korlátozott lehetőségeknél"
Szóval a digitális iránytűben és az Augmented Reality funkciókban semmi fantázia nincs... Ok. Tényleg leragadtatok 2006-ban.
"Az ingyenesség nem érte még el például a PND-k és a beépített navigációs megoldások piacát, márpedig Nánási szerint ez utóbbiak azok, amelyek jelenleg meghatározzák a navigációs piacot."
Egyet értek. JELENLEG. De csak évek kérdése a dolog. Nem évtizedeké.
"Az itt kibontakozó trend az, hogy a kisebb autókban is várhatóan hamarosan megjelennek a navigációs készülékek, így hatalmas növekedés elé nézhet ez a szegmens. Ezt a boomot azonban a Nav N Go szakembere inkább 2011-től valószínűsíti."
Ez melyik marketing zseni találta ki? Valószínűleg 2012-ig szól a femondhatalan szerződése, nyilván azért ilyen optimista.
Na mindegy, én drukkolok a cégnek mert szerettem a szoftvereit, de szerintem rosszul látják a helyzetet. És már most fáj ha arra gondolok hogy ez a jó kis vállalat veszélybe kerülhet a jövőben.