- "...a tablet pc értelmetlen cucc. A tablet az új netbook. Szarra se jó..."
- Ezeknek ott van desktopra a mac, hordozható készüléknek meg az iPhone.
/Minden iPaddel kapcsolatos dolgot amiről most írok, olyan felhasználókról írom akikről az előző kommentemben beszéltem./
Az iPad egy tipikusan olyan termék amit az ember csak akkor vesz meg ha van rá felesleges elb@szandó pénze. Nem olyan mint egy okostelefon amire sokan úgy ruháznak be, hogy nincsenek azon az anyagi színvonalon ahol könnyedén megengedhetik maguknak, viszont képesek félretenni rá, mert tudják: nagy hasznukra lesz.
Ha már megvettem a Padet, mire használom? Olyan dolgokra amire az iPhoneom nem kényelmes mert kicsi, mert lassú, mert kevésbé átlátható, mert macerás.
Amire a netbook nem alkalmas és/vagy kényelmes mert nem mobilis, mert nem átlátható (előző kommentemben vázolt felhasználó), mert nem praktikus... etc.
Pls elmész egy kávézóba olvasgatni, facebookozni, de nem akarsz magaddal cipelni egy netbookot (ami akármilyen könnyű, így is nehezebb mint egy tabletPC), kimész a slozira és újság helyett ezt viszed magaddal mert olvashatóbb mint egy iPhone, este még lefekvés előtt elküldesz egy emailt, de nem akarod emiatt bekapcsolni a laptopod és kényelmesebb mint az iPhone, kocsi hátsó ülésén megnézel egy sorozat részt amíg úton vagy , főzésnél nézed a neten a receptet de nem akarod a laptopodat kerülgetni a konyhában és átláthatóbb mint a mobilod...
Ajánlani tudom ezt a videót, ahol szembesülhetsz azzal hogyan néz ki egy weboldal, újság, alkalmazás iPadon és milyen lehetőségek vannak benne. Ez eddig nem találkoztam olyan tech geekel aki ne hasalt volna el ettől.
Röviden a véleményem az, hogy az iPad nem egy szükség cikk hanem egy kényelmi. A mobiltelefon elterjedését követően majd 10 évet kellett várni mire érdemi újítást tudtak felmutatni mégis volt létjogosúltsága az újabb és újabb mobiloknak amik ellőször 65ezres színnel jöttek és 0.5 megapixeles kamerával... 1-2 dolgot kényelmesebbé tettek ezért megvettük. Az iPadban is ezt látom: egyenlőre egy új út a számítástechnikában és lehet hogy 10 évet kell várni az első "okostelefonra" de mindenképpen izgalmas kezdet.
Személy szerint én érdeklődéssel figyelem a közönség reagálás és a a tablet PC fejlődését és izgatottan várom a pillanatot amikor majd azt mondom : ez nekem is hasznos lehet.