• Kerub
    #3
    Ha jól értem ez egy a Digg-hez hasonló szolgáltatás. Ha tetszik valami a weben akkor annak hangot adsz. Esetünkben ez bármi lehet... Mint a youtubeon a legjobban értékelt hozzászólás, vagy egy kép amit feltöltesz egy filemegosztóra. Mindent diggelhető. Ha kellő embernek tetszik a produktumod akkor a klikkelők előre befizetett pénzéből részesedetést kaphatsz. Pl ha írsz egy blogbejegyzést ami széles körben népszerűvé válik akkor az megfelelő módon honorálva van. Eddig az számított "Honoráriumnak" hogy sokan elolvasták, retweetelték, linkelték... etc, így te több pénzt kaptál a hirdetőktől a siteodon.

    Ez a rendszer gyakorlatilag lehetővé teszi, hogy hirdetők nélkül működjön a net. Igen, ez rettenetes túlzás volt és személy szerint kétlem, hogy ez bekövetkezne, de a lehetőséget magában hordozza a rendszer.

    Az igazi kérdés az lesz, hogy a felhasználok a már meglévő és populáris tartalmakat fogják e díjazni vagy a kis usereket. Pl: az Indexet támogatod/népszerűsíted vagy a valami eldugott (de minőségi) vélemény blogot.

    Igazából mind1. A lényeg, hogy ennek köszönhetően - ha a rendszer elterjed - az átlag user még nagyobb beleszólást kap abba mi a jó és mi nem az.