• djhambi
    #124
    OFF

    Aljas: erre egyetlen utalást sem táltam, soha.

    Hazug: ahogy mindenki más is; most éppen azt fontolgatom, hogy minden politikai párt vezetőinek beszédeinek csokrát elemzem, és rámutatok a hazugságaikra és ferdítéseikre, és 10 perc Orbán, vagy 10 perc Vona szövegeket hosszú oldalon tudnék elemezni, aztán később jönne a többi párt nemes személyei, és azt kell mondjam, azok visszafogottabban hazudnak.

    Magyar állampolgárok hátán irtózatos, milliárdos nagyságrendű vagyont összeharácsoló: nem tudom, hogy ismered-e a természetes kiváalsztódás mechanizmusát, mely arra ösztönöz, hogy a meglévő eszközökkel más embereken túllépve egyéni lehetőségeinket bővítsük. Ugyanezt teszi a magyar ács, mikor elkéri a 200 rugót az asztalért, a magyar popsztár, hogy hírneve erősítésére írnak róla a Blikkben, ugyanezt teszi minden magyar vállalkozó, kis és közép vállalkozás, annyit akaszt le, amennyit tud, ahogyan a Lidl és az Auchan is, te is ezt teszed, mikor reggel munkába mész, és ha nagyobb fizetési lehetőség van, állást váltasz, és amikor ugyanazt a terméket veszed meg olcsóbban itt, mint drágábban ott, és ezt tette a Gyurcsány is, és neki volt esze és ügyesége, és megszedte magát belőle, neked meg nincs, és irigykedsz, és ezt ülteted át magyarellenességbe. Itt mindenki ugyanolyan magyar, és saját magyarjaink vérét szívogatjuk, csak valaki tehetséges, és tesz érte, valaki meg vágyakozik egy szebb jövő után, és issza tovább az ajómagyar pálinkát.

    Szemét állat: az idézetekből kiderül, hogy önzetlenül tevékenykedő magyar ember, és a Magyar Értelmező Kézszótár szerinti definíció alapján hazafi.

    És Radnóti idézete igaz, örök és megmásíthatatlan, és azért szeretem, mert minden sora tökéletesen találó. És ha ma itt lenne Radnóti, nekem adna igazat, mert pont arra írta, ami most van, csak az ő korában nyilsok meg nácik voltak, most meg ugyanezen irányelvekkel és módszerekkel működő nacionalista pártok, és ugyanúgy a válság után erősödtek meg, és ez egy történelmi tény, és ez nem fog megváltozni. Válság mindig a szélsőségeknek kedvez.

    Mert tényleg kifordult ez a világ, mert Gyurcsány nem akkor lett népszerűtlen, mikor hazudott, hanem mikor igazat mondott, és felszólalt az igazságtalanságok ellen egy szebb jövőért, mint az idézetben neki kell bújkálnia, és ő a népszerűtlen, és őt utálják, és emiatt neki kell szégyenkeznie. S az ország megvadult, mert megvadították, irracionális önkényes, manipulatív uszítások eredményeként, az általad említett józan paraszti ész, a higgadt elemzés, és a ráció visszaszorult. Most jogászok írják a nép gondolatait és érzékeit, és nem a gazdaság, vagy a nemzet az első, de nem is a program. Az a költő a legjobb, akinek a versét a lehangosabban szavalják, az a párt a legjobb, akinek a legtöbb leleplező videója van a többiről, és a legügyesebben forgatja ki a szavakat, és ültet hamis képeket az emberekfejébe. Az ország másodlagos.

    Az idézeteket, definíciókat teljesen jogosan használtam, de ha megindokolnád, hogy miért nem, annak örülnék, ahelyett, hogy agyatlanul vádaskodsz. Legalább használd a paarszti eszedet, és gondolkodj el azon, amit leírok! tedd félre az előítéleteidet, és vizsgáld kritikus szemmel, és rájössz, hogy ez az éremnek az az oldala, amit szándékosan elfedtek ezidáig.

    "És mindezt Radnóti idézetekkel próbálod alátámasztani? Hogy nem sül le a bőr az arcodról?"

    Manapság mindenki kurvára magyar, de Radnótit már nem olvasnak. Petőfiről hallottak egyszer, naná, hogy az itt az idővel kampányolnak, és nem komolyabb költők komolyabb gondolataival. Mert Széchenyi sem azért a legnagyobb magyar, mert a palotáján neki volt kirakva a legtöbb magyar zászló, és neki volt a legnagyobb kokárdája, ő ment el a legtöbb naggyűlésre, és neki volt a legtöbb tarsolya meg turullmadara. Széchenyi önzetlen tettekkel mutatta ki hazafiságát. Petőfi adta a legtöbbet: az életét. Alig várom, hogy valamelyik übermagyar politikus az életét adja a nemzetért!

    Aki annyit mondja magáról, hogy magyar, az azért teszi, mert kell sokat mondani magáról, hogy magyar, mert amúgy az ember önmagában nem venné észre, hogy magyar, mert semmi magyar sincsen benne. Ez a divatmagyar. Aztán annyit mondják, hogy magyar, hogy megtanulja a végére az ember.

    Ha mondani kellene egy magyar nemzeti értéket, a Kárpátia is aszondaná, mint sok divatmagyar: "ajómagyar pálinkának nincsen párja". De Radnóti már luxus. És ha nem mondod meg, hogy Radnótinak hívják, és hazafi, akkor bizonyára neoliberális szocionista lenne nekik.