• djhambi
    #62
    Nekem se tetszett a cikk, mert kérdés marad, hogy az ötszörös szennyezés az mit jelent? Ha haverokkal tábortűznél alszunk, akkor feltételzem, sokszoros a szennyezőanyag-kocentrációja, mert akkor pl. büdös lesz a ruhám, és a füstnek is van szaga, Budapesten meg nem éreztem semmi olyat, mintha büdösebb lenne, vagy fojtogatna valami. Lehet, hogy pár szál cigaretta károsabb ennél az ötszörös étéknél. Persze aláírom, hogy nem teljesen összehasonlítható, mert nem mindegy, hogy kén és nehézfém, vagy apró szemű hamu. De ezen kívül a hatásvadász pánikkeltő cikk benyomását keltette bennem.

    kvp: "[...]a legcsavaros dugattyus gepeket nem kellett volna letiltani, mert azok egyresz tul alacsonyan es tul lassan repulnek ahhoz, hogy veszelyben legyenek, tovabba egy dugattyus gep legszuroit semmibe nem kerul leszallas utan suritett levegovel kifujni."

    Szerintem csak szimplán tökvakarásból voltak elővigyázatosak. Balesetek mindig is vannak, és nem akarták, hogy felfújja a média, mindent összehordjanak, hogy miért zuhant le egy légcsavaros, és európa szinten káoszt növelhettek volna, és ráfogták volna, hogy az ő hibája, és akkor már inkább elővigyázatosabb volt. Kicsit összefüggéstelen, de remélem, érthető.