• djhambi
    #72
    OFF

    "Szóval függetlenül attól h mennyire ért hozzá az ember, én mindenképpen csak szorgalmaznám h ne dugjuk a homokba a fejünket csak azért mert "nem a szakterületünk""

    Én nem azt mondom, hogy dugjuk homokba a fejünket, csak azt, hogy legyünk tisztában azzal, hogy nem tudjuk, hogy kire/mire szavazunk. Mert az ember alapfeltevésben valamennyire elfogadja azt, mit lát, vagy hall igaznak, és ez bizalom. A probléma ott van, hogy egy politikusban sem lehet megbízni, mert bár az lenne normális, hogy a mi érdekeinket képviseljék, és aki jobban képviseli a érdekeinket, az nagyobb támogatottságot kap. Valójában ez úgy valósul meg, hogy nem a teljesítményük alapján adnak nekik bizalmat a szavazók, hanem népszerűségi, szimpátia, "program" alapján. Ez pedig sok csalásra ad lehetőséget: bárki lehet népszerű, aki sokat ígér, vagy nagy tömegeket képes mozgatni érzelmi ráhatással, bármelyik párt lehet szimpatikus, amelyik új párt, és még nem sározták be a többiek, bárki írhat bármit a programjába, 4 év alatt úgyis elfelejtik, hogy mit ígértek, és ebből mit teljesítettek. Én mindig is csodálkozok azokon az embereken, akik hívei egy bármilyen pártnak (kb. 90%) mert az azt mutatja, hogy ezeket a dolgokat nem veszik észre, nem látják. Az a kérdés, hogy aki megtallja önmagát egy pártban, az tényleg a pártban találja meg önmagát, vagy a párt "imidzsében"? Senkivel sem találkoztam még, aki felvállalja, hogy Győzikét néz, mégis a legnézettebb műsorok egyike. Emberek milliói vesznek minden nap egy Blikket, csorgatják a nyálukat, hogy Liptai Klaudia harmadik gyereke fekete lett, és akkor vajon az apja Fekete Pákó? Az embereknek cirkusz kell, nem kenyér! Így lehet őket ide-oda rángatni a pártok között. Senkit sem érdekel ma a GDP, a nemzetközi megítélés, de fontoabb az, hogy ki mennyire buzi, és magyar, és hazug, és más jelentéktelen apróságok.

    Sokmindent megadék azért, hogy egy sör mellett őszintén elbeszélgethessek bizonyos politiusokkal (vagy egy hazugságvizsgálóra kötve a villamosszékben :D). Addig marad az, hogy a legkevésbé befolyásolató, hamisítható információk birtokában próbálom a legkisebb rosszt előnyben részesíteni, kizárni a sallangot. De azt is tudom, hogy a hozzám hasonló gondlkodású emberek kisebbségben vannak.