• nnyiti
    ö pf ne kezdjünk el politizálni hambi, mert már kaptál ezért felkiálítójeleket nem olyan rég :D
    a politikás példád pont a lényegben veszti el értelmét, mert ezt a példát elvileg arra hoztad fel h az embernek megvannak a szakterületei, és más szakterületekhez nem nagyon tud hozzászólni, mert nem annyira ért hozzá. A politika viszont pont az a terület amihez bármennyire is nem értesz, hozzá KELL(ene) szólnod.
    Mert amikor elmész szavazni, nem azért mész el, mert teljességgel értesz a szakmához. Pontosan ez a baj, az embereknek ezért csak a fele megy el szavazni, mert azt mondja "Én nem értek hozzá". Holott a lényeg nem azon van h most te tudod-e, hogy az xy politikus vajon igazat mond-e, vajon tényleg beválik-e a gazdasági modell amit hirdet, vajon csak azért manipulál h saját malmára hajtsa a vizet stb. Ezt nem az átlag embernek kell eldöntenie, hanem a politikusokra kell bízza.
    Az ember azért megy el szavazni, mert az ominózus politikus megígért valamit, képvisel vmilyen értéket/érdeket, ami számomra szimpatikus, ami az én értékem/érdekem is Az pedig az alapműveltség része, hogy legalább annyit tudjunk, h körülbelül melyik párt mit ígér. Szóval függetlenül attól h mennyire ért hozzá az ember, én mindenképpen csak szorgalmaznám h ne dugjuk a homokba a fejünket csak azért mert "nem a szakterületünk"

Mellesleg
    "Én igazat adok Magnul Pl-nek"
    Magnul Pl konkrétan arról beszélt amire én válaszoltam, amivel te egyetértettél és arra fejtettél ki vmit.

Öö egyébként ezt a Olbers paradoxont csak én nem értem? Most ha egy csillag végtelen messze van, akkor végtelenül kicsi a fénye a földön, nem? Nem látom át, ha végtelen csillag lenne miért kéne beborítsa az eget a csillagfény...