philcsy#61
"Egyetértek, de valami hasonlót írtam én is." Tudom. Ne vedd ezt kötözködésnek.
"Manapság az ember ha megvágja a kezét, vagy köhög kettőt egyből fut az orvoshoz." Igen ez is egy tipikus dolog. Meg az is hogy az ember csak akkor megy el az orvoshoz ha már nem bírja tovább. Az igazság az hogy valahogy az aranyközéputat nem nagyon tudjuk megtalálni.
"azzal, hogy többé kevésbé tudom, hogy mi van benne. ha van is mellékhatása, az ismeretes (általában)" Tényleg tudod mi van a gyógynövényekben? (Na ez kötözködés volt. Bocs.)
"konkrétan szerintem a rák ma már gyógyítható" A rák, úgy általában, nem egy betegség, kb. olyan fogalom mint a fertőzés. A jóindulatú daganatok nagyon nagy %-ban gyógyíthatóak, pl.: műtétel eltávolíthatóak. Idővel viszont rosszindulatúvá válhatnak (ez annyit jelent hogy képesek a vérben/nyirokrendszerben/más testüregi folyadékban "elutazni"), ekkor a műtét nem jelent igazi megoldást. De pl.: a kemoterápia típustól függően 20-50%-os VÉGLEGES gyógyulás tud eredményezni, a sugárterápiánál hasonló az eredmény. A leukémia, ha az ember talál donort és a kezelés alatt nem lép föl fertőzés, kimagaslóan jó eredménnyel gyógyítható. Az a baj hogy ahhoz hogy gyógyíthatónak nevezzük ennél jobb eredményeket kellene elérni. Olyan hogy a "rák ellenszere" biztosra venném hogy nincs még most.
"ha valami rákkutató valami durva eredményeket ér el, akkor nem véletlenül szokott eltussolódni az ügy." Azok az "áttörések" általában nagyon fel vannak fújva. Általában egy bizonyos típusú daganatos sejttenyészeten való vizsgálatáról szóló cikk után reppennek föl ezek a hírek. Az eltussolódás csak annyi hogy nincs áttörő siker, és ezért nem elég érdekes a média szempontjából (senkit nem érdekel hogy már megint van egy kezelés ami "csak" x%-ban sikeres). Az "alfa interferon" is egy ilyen "csodaszer" volt annak idején. Aztán kiderült hogy csak kevés esetben sikeres, maga az anyag pedig nagyon drága (az emberi szervezet is termeli kis mennyiségben, de még szintetikusan is nagyon drága).
A rák elsősorban a nyugati államokban probléma, ahol viszont a túlnépesedés nem probléma. Ahol a túlnépesedés probléma ott viszont nem a rák a probléma. Ott a jóval egyszerűbb kezeléseket sem tudják kifizetni. Szóval nem hiszem hogy a rák tudatos nemkezelése, populációszabályzó lenne.
De tegyük fel hogy tényleg van megoldás, de azt nem hozzák nyilvánosságra, és csak a kiváltságosok számára elérhető. Kik azok a kiváltságosak? Mert a hírességek/szupergazdagok is ugyanúgy hullanak a ráktól.